UCLA'dan Niki Prongos bilinmeyen bir durumdan NFL adaylığına nasıl geçti?

doyoutravel

New member
Lisede Niki Prongos oyun çağrısını duyar ve bunun ne anlama geldiğini merak ederdi.

UCLA'ya vardığında hücum yan hakemi taktik kitabını inceledi ve takım arkadaşlarının futbolun her seviyesinde kullanılan popüler bir koşu oyunu olan iç alan hakkında konuştuğunu duydu.

“Bölgenin içinde ne halt var?” diye düşündüm. Prongos gülerek hatırladı.

Üniversiteye girdikten iki yıldan fazla bir süre sonra futbol hakkında pek bir şey bilmeyen Prongos, kavramlardan daha fazlasına hakim oldu. Spora başladığından bu yana yalnızca dokuz maça katılan kırmızı gömlekli ikinci sınıf öğrencisi, bir kudret ustası haline geldi.



(Isabella Serafini / UCLA Atletizm)



Şimdi 1,80 boyunda, 305 kiloluk bir çerçeveye 60 pound yükleyerek, acelecileri ezdi, şüphecileri fethetti, beklentileri yok etti. Tecrübeli takım arkadaşlarının sakatlıkları ve yeni bir hücum yapma mücadelesi nedeniyle bu sezonun başlarında hareket eden oyuncu, bir maça sağ savunmada, iki maça sağ savunmada ve bir maça da sol müdahalede başladı. Bir sonraki adımda nerede olabileceğini asla bilemezsiniz.

“Eğer oyun kurucu oynamam için bana ihtiyaçları varsa,” dedi, “ben oradayım.”

Aynı zamanda en iyi hücum oyuncuları arasında yer alan istekli yürüyüşçüyü ödüllendirmesi gerektiğini fark eden antrenör DeShaun Foster, geçen ayın sonlarında Prongos'u takımın önüne çağırdı. Prongos bir an başının belada olup olmadığını merak etti.

Foster, Prongos tişörtünü huzursuzca şortunun içine sokarak beklerken gözlerinin içine baktıktan sonra elini uzattı.

Foster, yedi ay önce aynı oditoryumda Foster'ın tanıtıldığı zamanı anımsatan bir kutlamada Prongos'a saldırarak koltuklarından fırlayan diğer oyuncuların tezahüratlarına “Bursunuz var” dedi.

Bu, diz bağının kopması nedeniyle lisede sadece üç maç oynamasına rağmen Prongos'un her zaman geleceğine inandığı türden bir an oldu. Güçlü yönlerini düşünen Prongos, eğer sporun inceliklerini öğrenirse üniversite düzeyinde rekabet edebileceğini biliyordu.

Durmaksızın çalışma ahlakı ve doğal zekasıyla geliştirilen boyu ve hızıyla hücum hattı koçu Juan Castillo'yu hemen etkileyen Prongos, sezon açılışına başladı ve bu sezon takımdaki tüm hücum yan hakemleri arasında üçüncü en fazla snap atan oyuncu olarak kendini dayanak noktası olarak kabul ettirdi. .

“Onun hakkında fark ettiğim ilk şey atletik olmasıydı, bu yüzden ondan sonra yürümeyi, bunu giymeyi falan düşünmüyorsun, anlıyor musun?” dedi Westwood'a gelmeden önce NFL'de 28 yıl koçluk yapan Castillo. “Bu, NFL'de olduğum dönemden farklı değil; üniversitede serbest oyuncu ya da draft seçimi, hiç fark etmiyor. Eğer Tanrı vergisi bir yeteneğe sahipseniz, önemli olan bu yeteneği geliştirip geliştirmediğinizdir.”

Prongos farklı bir beceri seti geliştirerek büyüdü. Ağabeyi Lukas'ın önderliğinde beyzbol ve basketbol oynadı. Kardeşler, Litvanya milli beyzbol takımında Avrupa şampiyonası elemelerinde birlikte oynadılar ve finalde Yunanistan'a yenildiler.

Büyük bir dış saha oyuncusu ve birinci kaleci olan Niki, “Biraz komikti çünkü ben de yarı Yunan'ım” dedi, “yani babam da oradaydı – annem Litvanyalı ve babam Yunandı – ve bu yüzden babamın tuhaf bir durumu vardı. [spot]. Ama kesinlikle harika bir deneyimdi çünkü Doğu Avrupa'da beyzbol olduğunu kim bilebilirdi ki?

Prongos, lisede bir yılını COVID-19 salgını sırasında büyükanne ve büyükbabasına yardım etmek için ülkede geçirirken Litvanya'nın dilini ve kültürünü özümsedi. Son yılında Marin Katolik Lisesi'ne transfer olurken futbolu denemek istedi çünkü takımdaki bazı oyuncuları tanıyordu. Antrenör Mazi Moayed, cüssesine uygun atletik yapıya sahip olup olmadığını değerlendirmek için ondan sahada koşmasını istedi.

Moayed, “O noktada 'Hey, önünde bir gelecek var dostum' gibiydi” dedi. “Burada senin gibi koşan 6-7 adam pek yok.”

Koç ekibi, Prongos'u savunma ve zor durumda bıraktı ve aynı zamanda üniversitede bu pozisyonda oynayacağı beklentisiyle onu hücum mücadelesi konusunda eğitti. İlk üç maçında Prongos iki pas yakaladı ve 14 top çalmada üstel bir gelişme gösterdi.


UCLA hücum yan hakemi Niki Prongos, LSU savunma yan hakemini bloklarken, oyun kurucu Ethan Garbers pas vermek istiyor


UCLA hücum yan hakemi Niki Prongos (66), LSU savunma yan hakemine blok yaparken, oyun kurucu Ethan Garbers 1 Eylül 2024'te Las Vegas'ta pas atmaya çalışıyor.

(Ross Turteltaub / UCLA Atletizm)



Moayed, “Gözlerimiz dışarı fırlıyordu, çenemiz açıktı” dedi ve “'Aman Tanrım' diyorduk.”

Ancak Prongos'un üçüncü maçında ön çapraz bağlarının kopması onun lise kariyerine son verdi ve onun potansiyeline ilgi duyan birçok işe alım görevlisini korkuttu. Kimse burs vermedi. UCLA, Washington, Sacramento State ve UC Davis, geçici olarak yer teklif etti ve sonunda Moayed'in tutkulu konuşmasını kabul etti.

“Herkese demek istediğim şuydu: 'Bakın, bu adamı takımınıza almakla hiçbir şey kaybetmezsiniz'” dedi Moayed, “'ve size söz veriyorum ki birkaç yıl içinde sizin için burslu biri olacak ve eğer çalışırsa Size göre, fiziği ve atletizmi sayesinde potansiyel bir NFL oyuncusuna sahipsiniz.' ”

O zamanlar Bruins'in oyuncu personeli müdürü olan Ethan Young, Prongos'un antrenör kadrosuyla buluşmasını ve kampüsü ziyaret etmesini ayarlayarak bir taahhütte bulundu. Prongos ilk sezonunu oynamadı ve redshirt birinci sınıf öğrencisi olarak terminoloji ve teknik öğrenirken sadece bir maçta yer aldı.

Moayed'in o zamanlar UCLA'nın oyun kurucu koçu olan Ryan Gunderson'dan aldığı bir mesaj olasılıkları anlatıyordu.

Gunderson, performansı izleyen ekipmana atıfta bulunarak, “Hey, adamınız mancınık yeleğiyle saatte 20 milden fazla koştu” diye yazdı. “Eğer mücadelede başarılı olursa, NFL'de ilk turda seçilecek.”

Tüm bu kiloları eklemeden önce Prongos, bazen defans oyuncuları, dar uçlar, geniş alıcılar ve koşucularla adım adım koşarak antrenmanlarda hayrete düşürdü.

Prongos, “Her zaman kendimi daha küçük adamlarla yarışmak için kendimi zorlamak isterim, böylece dayanabilir miyim diye bakarım” dedi.

Herhangi birini yendi mi?

“Belki 250, 260 yaşımdayken [pounds,] ama artık değil” dedi. “Ama ben sadece bir adım gerideyim, biliyor musun?”

Geçtiğimiz hafta sonu Penn State'e karşı sezonun en iyi maçını bir araya getiren ve oyun kurucu Justyn Martin'e kolej başlangıcındaki ilk 11 pasının dokuzunu tamamlamak için ihtiyaç duyduğu zamanı veren bir hücum hattında hiç kimse onun kadar çok yönlü olduğunu kanıtlayamadı. Prongos, başarıyı Sam Yoon'un merkezde ilk startını yapması ve Josh Carlin'in sağ savunmaya geçmesiyle daha iyi iletişim ve uyumla ilişkilendirdi.


UCLA hücum yan hakemi Niki Prongos, 5 Ekim'de Penn State savunma yan hakemini engellemek için sıraya giriyor


Çok yönlü UCLA hücum yan hakemi Niki Prongos (66), 5 Ekim Cumartesi günü Happy Valley, Pennsylvania'da Penn State savunma yan hakemini engellemek için sıraya girdi.

(Nathan Donlevy / UCLA Atletizm)



Bruins (genelde 1-4, 0-3 Big Ten), oyun kurucu Ethan Garbers sağ ayak sakatlığından dönse bile Cumartesi günü Minnesota'ya karşı Rose Bowl'da (3-3, 1-2) aynı düzeni koruyacak. geçen hafta sonu.

Prongos için bu bir dönüm noktası olacak; lise ve üniversite düzeyindeki 10. maçına çıkacak ve cumartesi ve pazar günleri çok daha fazlası oynanabilecek. Castillo ona artık burslu olduğu için çalışmayı bırakamayacağını söyledi.

Castillo, “Sanırım 10 kilo daha alması ve iyileşmeye devam etmesi gerekiyor” dedi, “ama onun ilk üçte yer alacak bir adam olma yeteneği var, anlıyor musun?”

Prongos'un merak ettiği tek şey ne kadar ileri gidebileceğidir.