UCLA voleybolu Texas Tech'e kayıptan sonra WCWS eleme ile karşı karşıya

doyoutravel

New member
Oklahoma City – UCLA, geçen sezonun kadın kolej dünyası serisinden erken ayrılışının intikamını almak için Cumartesi günü birçok fırsata sahipti.

Ancak Cuma sabahı Oregon'a karşı bir galibiyetle yürüyen Bruins, güneş Devon Park'ta batmaya başladığında, Texas Tech'in Nijaree Canady'sine karşı aynı büyüyü çoğaltamadı.

Kardinal ile iki kez ulusal yarı finallere iki kez ulaşan ve 2024'te UCLA'yı deviren zorlu eski Stanford ası olan Canady, Pazartesi günkü yarı finallerde Red Raiders için 3-1 galibiyet ve bir nokta kazanmaya yardımcı olmak için yedi grev ve iki yürüyüşle dört vuruş yaptı.

Bruins, Canady'ye karşı beş koşucuyu – ikinci atışta üçü ve yedinci sırada iki tane daha – mahsur bıraktı ve geldiğini görmedikleri bir ev çalmaya kurban düştüler.

Alexis Ramirez ve Rylee Simp'in yedinci öne geçmesi için arka arkaya single'lar UCLA'ya Canady'ye karşı umut verdi. Ancak Kaniya Bragg ikinci sıraya çıktı, çimdik vurucu Sofia Mujica dışarı çıktı ve Slipp oyunu bitirmek için etiketlendi.

UCLA teknik direktörü Kelly Inouye-Perez, “Zorlu savaş ve oyunlarını oynadılar,” dedi. “Kızlarımıza tahtaya koşabilmek için ne gerekiyorsa yapacaklarını hazırladım, ancak onları ev çalma fırsatına hazırlamadım. Bununla, cesur. Çalıştı.

“Ama ekibimle gurur duyuyorum. Nasıl savaştıklarından gurur duyuyorum. Nasıl oynadıklarından gurur duyuyorum. Yaptıklarımızı ve sahip olduğumuz kaliteyi yaptık, topları oyuna koyma yeteneği ve büyük takımlar kendilerini kazanacak bir pozisyona sokuyorduk ve bu balayı tekrar kazanmaktan bir salıncak uzaktaydık.”

Bruins (55-12), 13. ulusal bir şampiyonluk için meydan okumayacaklarsa artık farklı bir yol izlemelidir. UCLA Pazar günü öğlen (PDT) Tennessee'yi oynar ve sezonunu uzatmak için kazanmalıdır.

Taylor Tinsley (15-5), birinci sınıf öğrencisi Bragg tarafından beşinci sırada, onu bağlamak için bir yürüyüş ve iki grevle dört vuruş yaptı.

UCLA'dan Rylee Slevp, Cumartesi günü Texas Tech'e karşı bir vuruş yaptıktan sonra tepki veriyor.

UCLA'dan Rylee Slevp, Cumartesi günü Texas Tech'e karşı bir vuruş yaptıktan sonra tepki veriyor.

(Vera Nieuwenhuis / Associated Press)

Bragg, “Dürüst olmak gerekirse, sadece bu takımın bir parçası olmak ve sadece tüm bu muhteşem oyuncularla oynayabilmek ve onlara karşı oynayabilmek bir onur” dedi. “Tıpkı kendime güvenmek ve kendim yoksa başka birinin sırtıma sahip olacağını bilmek gibi, bana bunu yapabileceğimi ve eğer yapmazsam başka biri yapacaksa bana güven veriyor.”

Texas Tech'in (52-12) şampiyonluk serisine ulaşmak için sadece bir galibiyete ihtiyacı var. Red Raiders, ilk Dünya Serisi görünümlerinde, Pazar günü oynayan dört kez savunan şampiyon Oklahoma veya Oregon ile karşılaşacaklar.

Texas Tech teknik direktörü Gerry Glasco, “Sanırım Nija ile çevrede her şeyi başlatmalısın,” dedi. “O çok harika ve bir oyunun mücevheri olduğunu düşündüm. Çok iyi bir vuruş takımına karşı muazzam bir iş yaptığını düşündüm. Ve bir Dünya Serisi grev bölgesinde olağanüstü olduğunu düşündüm.”

Geçen sezon ABD Stanford Yılın ABD Voleybol Koleji Oyuncusu Canady, transfer portalına girdi ve Texas Tech'e gitmek için 1 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

İlk atıştan yola çıktı ama ikinci olarak UCLA'ya karşı mücadele etti. Megan Grant yürüdü, slump single için kiraz yaptı ve Bragg üsleri biriyle yüklemek için yürüdü. Canady, Taylor Stephens'ı bir değişiklik yaparak ve Kaitlyn Terry'yi tehdidi sona erdirmek için evde bir güç oyununa girmesini sağlayarak cevap verdi.

Tinsley, dört vuruşla vurulmayan top attı. Ancak Lauren Allred, Canady, koşucuları bir tane ile ikinci ve üçüncü sırada yerleştirmek için doğru saha hattında ikiye yardımcı oldu. Bir sonraki vurucu Demi Elder, önce topraklandı ve Allred skor yapmaya çalışırken etiketlendi. Pinch Runner Makayla Garcia daha sonra Red Raiders'a 1-0 öne geçmesi için ev çaldı.

Victoria Valdez plakada olan Garcia, Garcia plakaya ulaşmak için bacaklarından kaymadan önce topu Tinsley'e atan yakalayıcı Ramirez tarafından fark edilmeden üçüncü üssünden çıktı.

Avantaj kısa sürdü. Bragg, UCLA'nın vuruşunun yarısında Canady'yi skora bile doğru sahaya koydu. Ancak Tech, Hailey Toney tarafından liderliği geri almak için solo bir homer ile cevap verdi ve daha sonra yedinci sırada Raegan Jennings tarafından 3-1 yapmak için bir RBI single ile biraz sigorta ekledi.

Şimdi Bruins manzaralarını Tennessee'ye ve zor atış sürahi Karlyn Pickens'e çeviriyor.

“Onlar olmalarına izin verdim,” dedi Inouye-Perez. “Bunun büyük bir kısmı enerji, inanç ve heyecan. Bu eğlenceli bir turnuva. Kazanmanız gerektiği ve debriyaj yapmanız gerekmiyor. Evet, biliyoruz ki, kaptanın bariz olduğunu biliyoruz. Bundan zevk alma yeteneğiniz. Buradasınız. En büyük sahnede oynamayı kutluyorsunuz ve burada olmalarına izin verdim.

“Bu benim amacım, takımın oyunlarını oynamak için yerleşmesini sağlamak. Gençlikle, onları gevşek tutmak ve yeni olanlara, yeni olana yakalanmamak önemlidir ve bir sonraki sahaya ulaşırız. Bunu gördüğünüzde, bana yerleşip oyunumuzu oynayacağımız bir koç olarak büyük bir güven verir.”