Jay Toia neden NIL parasını kovalamak yerine UCLA'da oynamaya öncelik verdi?

doyoutravel

New member
UCLA'nın savunma hattının iç kısmında uyuşturan bir aynılıkla bir monotonluk sezonu yaşandı.

Hemen hemen her oyunda, iki veya üç hücum oyuncusu Jay Toia'ya yaklaşıyor, devasa vücutlar Bruins'in savunma mücadelesini etkisiz hale getirmek amacıyla çarpışıyor.

Tek başına ele alındığında, normalde durdurulamaz bir güce karşı koymak için yaklaşık 1000 pound harcayan koçlar için bu bir kazanç gibi görünebilir. Sezonun yarısında Toia sadece 12 top çalma, yarım mağlubiyet ve iki oyun kurucu acelesi kaydetti.

Dalgalanma etkisini dikkate alana kadar bu bahar NFL draftında seçilmesi beklenen bir oyuncu için bunlar yetersiz rakamlar gibi görünebilir.

Toia'nın blokları işgal etmesiyle yaratılan tüm bu açık alan takım arkadaşlarına fayda sağladı. Birçoğu. Carson Schwesinger, Big Ten'e 47 solo mücadeleyle liderlik ediyor. Kain Medrano, sadakat puanları toplamak için arka sahada yeterince zaman harcayarak beş kez yenilgiye uğradı. Oluwafemi Oladejo, kısmen oyun kurucuya giden yolda yenmesi gereken daha az vücudu olduğu için korkutucu bir hücum oyuncusu haline geldi.

UCLA antrenörü DeShaun Foster, “Bu size Jay'in nasıl bir insan olduğunu gösteriyor; o özverili” dedi. “Eminim bazı oyuncuları yenmek, birkaç çuval ve birkaç TFL almak için bire bir maçlar isterdi, ancak şu anki durum… blokları yiyerek ve defans oyuncularının ortalıkta dolaşmasına izin vererek harika bir iş çıkarıyor.” ve oyunlar oyna.

Bir zayıflık olması beklenen UCLA'nın savunması, beş maçlık mağlubiyet serisini sürdürmeye çalışan bir takımın sembolü haline gelen 1,80 boyundaki ve 325 kiloluk kıdemli oyuncu sayesinde daha iyi bir yarı haline geldi. Bir atılım bekleyerek gölgede çalışmaya devam etmekten memnun.

Bruins (toplamda 1-5, 0-4 Big Ten) Cumartesi günü Piscataway, NJ'deki SHI Stadyumu'nda Rutgers (4-2, 1-2) ile karşılaşmaya hazırlanırken Toia, “Bu takıma yardım etmek için ne yapabilirim” dedi. “Oyunları yapma konusunda takım arkadaşlarıma güvenmem gerekiyor.”

Ekibinin ona ne kadar güvendiği göz önüne alındığında bu, rol değişimi gibi bir şey. Transfer portalında “dört günlük bir tatil” olarak tanımladığı süre boyunca Uzunboynuzlar'ın kendisine kur yaptığı bir bahar oyunu sonrasında kolaylıkla üst sıralarda yer alan Teksas'ta başrol oynayabilirdi.

Foster'a ve savunma koordinatörü Ikaika Malloe'ye olan bağlılığını gösteren Toia, kolej futbolunun en bütçeli programlarından birinin tekliflerine direndi ve bunun yerine antrenörünün disiplin, saygı ve coşku sütunları tarafından satıldı.



UCLA savunma oyuncusu Jay Toia, Ekim 2023'teki bir maçta EJ Smith'e koşan Stanford'la mücadele ediyor.

(Scot Tucker / Associated Press)



Toia, “Sürece girerken kendime satın alınmak istemediğimi söyledim; biliyorsun, NIL yüzünden bir yere gitmeyeceğim” dedi. “UCLA'ya geri dönmeye karar vermemin en önemli nedeni kültür ve gelişimdi.”

Sonbahar eğitim kampında Toia, “The Fall Guy”ı izlemek için yapılan gezi sırasında takım arkadaşlarına patlamış mısır ve içecek satın alarak bu kültürün saygı yönünü güçlendirdi.

Moana filmindeki bir şeye benzetilen, ara sıra çıkardığı yüksek perdeli Polinezya miting çığlığı onun coşkusunu yansıtıyordu.

Ve takımınız 1,5 aydan fazla bir süredir kazanamadığında, her gün ortaya çıkıp blokaj kızağını vurmak için gereken disiplin konusunda yanılgıya yer yok.

Toia, perde arkası gelişmeler hakkında şunları söyledi: “Sanırım bir araya geliyoruz, her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.”

Ne gerekiyorsa yapmak onun liseye dönüş mantrası olarak düşünülebilir. Simi Valley'deki Grace Brethren'de koşucu, guard ve defans oyuncusu olarak Toia, koç Josh Henderson'ın “doğanın gücü” olarak tanımladığı şeye dönüştü.

Henderson, “Her iki yönde de oynadı, sakatlandı” dedi. “Bu, sakatlanmasından korktuğunuz ama oyundan çıkmayacağı türden bir adam. Jay her oyunda sonuna kadar var, bu yüzden o bir koçun koruması gereken türden bir adam çünkü kendine hiç saygısı yok. [play] umursamaz bir terkedişle.”

Güney Kaliforniya'ya taşınan Tonga yerlisi Toia, yaptığı her şeyde en iyi olma arayışında olduğunu hissettiğini söyledi.

Toia, “Tanrı'dan başka kimseden korkmuyorum ve sadece savaşçı bir zihniyete sahibim” dedi. “Ben herkesi yenmek istiyorum, anlıyor musun?”

Onun acımasızlığı, 2018 eyalet şampiyonluğuna giden yolda Corona del Mar'a karşı kazanılan zafer sırasında gelecekteki UCLA takım arkadaşı Ethan Garbers'ı görevden almasına yardımcı oldu. Toia, 2021'de sonbahar kampı için Bruins'e katıldığında Garbers'ın eski lise takım arkadaşlarından biri olan UCLA alıcısı Bradley Schlom konuyu gündeme getirene kadar Garbers'ın vurduğu adamla aynı kişi olduğunun farkında değildi.

Toia, ilk üniversite tercihine sadık kalsaydı, Garbers'ı hâlâ alt etmeye çalışıyor olabilirdi. COVID-19 salgını nedeniyle sınırlı ziyaretlerle işe alım süreci sırasında USC ile sözleşme imzaladıktan sonra Toia, fikrini değiştirip şehrin diğer ucuna transfer olacağını duyurmadan önce Truva atlarıyla bahar antrenmanları sırasında muazzam potansiyelini gösterdi.

Bruin'lerin Toia'yı liseden alma çabaları, umduklarından biraz daha geç sonuç verdi.

Toia, lisedeki zihniyeti hakkında şunları söyledi: “USC ile burası arasında gerçekten 50-50'lik bir fark vardı.” “Asıl kısmı evde olmaktı; evden hiçbir zaman uzakta olamadım, özellikle ailemden, annemden, ve bu her zaman ikisinin arasındaydı.







UCLA'deki ilk yılında yedek rolden, 2022'de Sun Bowl'da Pittsburgh'a karşı sezonun en yüksek 10 mücadelesine imza atan tam zamanlı bir başlangıç oyuncusuna geçtikten sonra Toia, anlaşılır bir şekilde rakip hücum koordinatörlerinin odak noktası haline geldi.

Elbette onun etrafında dönen her oyun planı başka yerlerde boşluklar bırakıyor.

Oladejo parmaklarını şıklatarak, “Ne zaman üçe bir maça çıksa biliyorum,” dedi, “ateşe çıkacak, şut atacak ve ben de onun arkasında hızlı oynayabileceğim.”

UCLA'nın savunması, Nebraska ve Wisconsin'e arka arkaya aldığı yenilgilerin her birinde yalnızca yedi sayı üreten Rutgers hücumuna atak yapacak şekilde ayarlanabilir. Sonuç ne olursa olsun Toia, son sezonunda Bruin olarak kalma kararından dolayı kendini iyi hissettiğini, bu gönül yarası sezonunda sürekli bir rahatlık olduğunu söyledi.

Toia, “Ah evet, %1000” dedi. “Başka hiçbir yerde olmazdım. Bilirsiniz, tüm bu maçları kaybetmek kesinlikle sinir bozucu ama günün sonunda burada kardeşlerimle birlikteyim, kazansam da kaybetsem de burada olmak istediğim kişiyle birlikteyim – ve bu koç Foster ve antrenör. Malloe.”