USC'nin serbest atış çekim sıkıntıları onlara Potansiyel Kazanma ve UCLA'ya mal oldu

doyoutravel

New member
Saint Thomas ellerini sildi, serbest atış çizgisine adım atarken havluyu attı. Doksan altı saniye, son hafızada bu çok parke üzerinde geç oyun kahramanlarına ödünç veren bir oyun olan Crosstown Showdown'un son toplantısında kaldı. USC burada UCLA üzerinden altı kişiden beşini kazanmıştı ve bu yüzden Galen Center'ın tamamı şimdi endişeli deliryumla dolup taştı ve daha fazla rekabet büyüsü bekledi.

Thomas, diğer tarafta trafikte çok önemli bir ribaunt çekmişti ve bütün bir gecenin bu sonu için pençeye geçtikten sonra USC'yi UCLA'nın önüne koyabilecek bir faul çekti. Şu anda, kıdemli ileri arenanın kirişlerine kükredi, her iki eli de yumruklarla sıkıştı. Ama şimdi Thomas, Stripe üzerinde sağ ayak parmağı ile durdu ve USC'nin bugüne kadarki en büyük serbest atışlarından ikisi için kendini çelikleştirdi. Derin bir nefes aldı.

İlk serbest atışı uzun sürdü, arka demirden çıktı. Thomas daha derin bir nefes daha aldı. Sonra, ikincisi sallandı.

30 saniyeden daha kısa bir süre sonra, UCLA'nın Sebastian Mack, bir hançerin mesafeden uçmasına izin verdi ve rakip Bruins'e 82-76 kaybının ardından Truva atları, sadece birkaç başarılı serbest atışla nerede olabileceklerini merak etmeye bırakıldı. .

Hattan kötü çekimlerle gölgelenen ikinci bir düz oyundan sonra, USC teknik direktörü Eric Musselman kelimeleri kıymadı. Buna “büyük bir sorun” dedi.

“Yeterince iyi bir oranla dönüşmediğimiz iki ev oyunumuz vardı. Başka ne yapacağımı bilmiyorum, ”dedi Musselman. “Sihirli bir değnek sallamayacağım ve bunu değiştirmeyeceğim.”

Wisconsin'e yaptığı son ev kaybındaki hattan 17'sinin sadece 11'ini çektikten sonra USC Pazartesi günü 19'un 11'iydi. Truva atları, ikinci yarıda UCLA'ya karşı yedi serbest atışı kaçırdı, son beşten fazla dakikada beş de dahil. Ve Thomas'ın çifti en sonuçta ortaya çıkarken, diğer Truva atlarının üçlüsü daha önce anlarda şansları vardı. Rashaun Agee, 5:13 kaldı. Sonra Desmond Claude 3:31 işaretinde bir çiftin arka ucunu kaçırdı.

Birinci sınıf muhafız Wesley Yates, Thomas'tan sadece bir mülkten önce oyunu bağlamak için bir atış yapacaktı. Ama ilk serbest atışı kısaydı, maçtan sonra onunla birlikte kalan bir özledim.

“Her gün serbest atışlarda çalışıyorum, bu yüzden benim için oldukça sinir bozucu,” dedi Yates. “Bir günde en az 100 marka almaya çalışıyorum. Arka arkaya on serbest atış, 10 kez. Daha odaklanmalıyım, adım atmalıyım, her oyunu yapacak kadar olgun olmalı. ”

Sorunun bir kısmı, Musselman'ın tahmininde, USC sadece koçun alışkın olduğu faul sayısını çizmiyor. Antrenör olarak son altı sezonunun beşinde, Musselman takımları serbest atış oranında kolej basketbolunda ilk 31 arasında yer aldı.

Bu çağrılar, USC'nin koçunun gördüğü gibi, Big Ten'de sık sık gelmiyor.

Musselman, “Ekibimiz-şimdi değil, bu yıl değil, son 11 yıldır-jant üzerinde baskı uyguladık ve ülkedeki en yüksek serbest atış takımlarından biriyiz” dedi. “Yani oyuna giriyorsun ve 'Basketbolu sür, onlar yüksek renkli bir takım, gerçekten fiziksel bir takım' diyorsun. Tüm bu sorular ve şeyler ve en şaşırtıcı olanlardan biri sadece 19 faul atışını nasıl çekiyoruz? ”

Umdukları ıslıklar olmadan, Truva atları üç puanlık çizgiye erken döndü. USC, yedi birinci yarı üçlü ile kendini ayakta tuttuğu için bu yaklaşım bir süre oldukça iyi çalıştı. Truva atları, sezonun çoğunda toplam 31 üç puanlık deneme yaptı. Ancak USC, oyunun son 10 dakikasında uzun menzilden sadece bir atış yaptı.

Truva atları bunun yerine onları bitiş çizgisine taşımak için cılız büyük adam Agee'ye güveneceklerdi. Agee, son 13 dakikada kariyer en yüksek 21'e giderken 11 sayı attı.

Ancak çabası yeterli değildi, USC son dakikalarda masaya beş serbest puan bıraktığından.

“Her atış yapamazsın,” dedi Agee. “Ama yapacağımız şey yarın spor salonuna gireceğiz ve her zaman yaptığımız şeyi yapacağız. Oyunumuzda çalışacağız, güven yaratacağız ve bir sonraki oyun onları yapacağız. ”