UCLA kadınları bu sezon daha derin bir NCAA turnuvası düzenlemek istiyor

doyoutravel

New member
UCLA kadın basketbol takımı Salı günü antrenmanlarının kapanış dakikalarında, gevşek bir top saha dışına çıkıyordu. Londynn Jones, oyunun sona ermesine izin vermek yerine, kendini kenardaki boş sandalyelere balıklama atlayarak oyuna daldı.

Angela Dugalić'e göre, Jones'un sezon öncesi hücumda topa atlayarak oluşturduğu ton, 2024-25 Bruins'in tam olarak ihtiyaç duyduğu şey.

Dugalić, “Londynn sadece bir dostum” dedi. “Onun tribünlere daldığını gördüğümde bende de aynısını yapmak istiyorum. Sırf boş bir top almak için kendini feda etmeye hazır olduğunu biliyorum. Gerçekte bu çok fazla gibi görünmüyor ancak o anda bizim için en büyük şey gibi çünkü her pozisyon önemli. O bunu biliyor.”

UCLA'nın arka arkaya Sweet 16'da elendiği Mart ayında fark yaratabilecek bu avantaj, Gabriela Jaquez'in fazlasıyla aşina olduğu bir şey.

Jaquez, “Maçtan sonra nasıl hissettiğimi hatırlıyorum” dedi. “Bence bu sezona girerken bunu hatırlamak, nasıl hissettiğinizi ve bir daha nasıl hissetmek istemediğinizi -böyle bir yenilgiyi- gerçekten önemli. Antrenmanlara çıktığınızda daha iyi olmaya çalışın ki Mart ayına hazırlanın.”

Bu yılın UCLA kadrosu daha genç; dört birinci sınıf öğrencisi ve yedi yeni gelen oyuncudan oluşuyor ancak beklentiler yeni bir konferansta bile aynı kalıyor. Big Ten'in sezon öncesi medya anketinde 2. sırada yer alan takım, ulusal çapta da beşinci sırada yer alıyor. İki oyuncu, Kiki Rice ve Lauren Betts, hem antrenörlere hem de medyaya ait Sezon Öncesi All-Big Ten takımlarına seçildi.

UCLA forveti Gabriela Jaquez, geçen sezon bir maçta Purdue forveti Alaina Harper'a karşı içeride gol atmaya çalışıyor.

(Ryan Sun / Associated Press)

Yeni yüzlerin alışmasını bekleyecek zaman yok, bu yüzden Jaquez ve geri dönenlerin geri kalanı herkesi aynı fikirde olmaya odakladılar.

“Burada işleri nasıl yaptığımız pratikte, film odasında, ağırlık salonunda başlıyor” dedi. “İki yıl oynamak, Sweet 16'ya girmek gerçekten zor, bundan daha ileri gidemedik, bu yüzden umarım bu yıl bunu değiştirebiliriz ve tabii ki daha fazla deneyime sahip olmak takımımızla birlikte çok faydalı olacaktır. Çoğunluğumuz üst sınıftan insanlarız, bu yüzden hepimizin birinci sınıf öğrencilerine liderlik etmesi, herkesi buna yönlendirmesi gerçekten önemli olacak.”

Dugalić ayrıca 2024 Paris Olimpiyatları'nda Sırbistan'ı temsil ederek takımına değerli deneyimler kazandırıyor. Yazı milli takımda geçirdi, yaşlı takım arkadaşlarından ve antrenörlerinden daha fiziksel bir oyun tarzı öğrenip buna alıştı.

Dugalić, Olimpiyat deneyiminin hem bir oyuncu hem de bir kişi olarak olgunlaşmasına yardımcı olduğunu söyledi; sayı ve ribaundlarla kariyerinde rekorlar kırdığı bir sezonu geride bıraktıktan sonra hala aktif olarak bu takımdaki rolünü bulmaya çalıştığı için bunun değerli olduğunu söyledi. ve 30 maçın 29'unda başlarken asist yaptı.

“Dürüst olmak gerekirse bunu her gün alıyorum. Her zaman inişler ve çıkışlar olur” dedi Dugalić. “Her gün [my role] bir tür değişiklik çünkü bir gün Gabs [Jaquez] 20 puan alabilir, ertesi gün Kiki[Rice[olacakertesigünalacağımbuyüzdenherzamansüreklihareketediyorKelimenintamanlamıylakazanmakiçintakımarkadaşlarımıvekendimidahaiyihalegetirmekiçinherşeyiyapacağım”[Rice[willthenextdayIwillsoitjustalwaysconstantlymovesI’llliterallydoanythingjusttowinandjusttomakemyteammatesbetterandmyselfbetter”

Bruins sezonunu Pazartesi günü Louisville'e karşı Aflac Oui-Play çift kafa maçında açarken Dugalić Paris'e dönme şansına sahip olacak. Bu, kadın basketbol takımının sezon açılışını uluslararası alanda ilk kez oynaması, sporun ne kadar geliştiğinin bir göstergesi olacak.

Şu anda 14. sezonunda olan UCLA antrenörü Cori Close, “Birçok farklı açıdan büyük bir ivme var” dedi. “Rekor izlenme sayıları, rekor kurumsal sponsorluklar, rekor katılımlar ve ardından WNBA sezonuna devam ediliyor ve orada her rekor kırılıyor. Ve şimdi geliyoruz, Los Angeles'ta ilk beşte yer alan iki takımla bir şeyler yapma şansına sahip oluyoruz. …

“Kadın basketbolu konusunda heyecanlanmak için pek çok neden var. Bu 'Hey, gel, inşa etmemize yardım et' meselesi değil, hayır, biz buradayız. Ve bunu kaçırmasan iyi olur.”