UCLA kadın basketbolu AP anketinde ilk kez 1. sırada yer aldı

doyoutravel

New member
UCLA kadın basketbol takımı yeni ve imrenilen bir ünvana sahip: ülkenin en iyisi.

Bruins, Güney Carolina'da üst sıralarda yer aldıktan bir gün sonra, Pazartesi günü diğer üç yenilgisiz takımı geride bırakarak Associated Press sıralamasında en üst sırayı ele geçirdi.

Truva atlarının Notre Dame'a karşı evlerini kaybetmesinin ardından Connecticut, Notre Dame, Texas ve USC'nin önüne geçen UCLA ilk kez 1 numaraya çıktı. USC yeni ankette üç sıra gerileyerek 6. sırada yer alıyor. Güney Carolina, Bruins'e 15 puanlık yenilginin ardından 4. sıraya geriledi.

Bütün bunlar ne anlama geliyor?

UCLA koçu Cori Close, Pazar günü kariyerinin en önemli normal sezon zaferinden sonra şöyle konuştu: “Sıkıcı olmak istemem ama kimin hangi sırada, hangi noktada olduğu gerçekten umurumda değil.” “Sadece bu oyunun bize öğrettiği dersleri öğrenmemizi ve mükemmel olmak için gereken sürece daha fazla aşık olmamızı istiyorum. Benim için önemli olan tek şey bu.”

Bruins (5-0), Gamecocks'ı parçalama konusunda gözle görülür bir zayıflık göstermedi. UCLA, pivot Lauren Betts (14 ribaund) ile üstün bir post varlığa, guardlar Kiki Rice ve Elina Aarnisalo'nun mükemmel oyun kuruculuğuna (toplamda yedi asist) ve guardlar Londynn Jones (beş üçlük) ve Gabriela Jaquez'in bench dışında önemli katkılarına sahipti. (11 puan).

Güney Carolina'ya karşı kazanılan zafer, 1 numaralı takımlara karşı 20 sayı 0'lık skorla galip gelen UCLA için bir dönüm noktasıydı. Bu, Bruins'in 32 üyeli medya panelinden 20 birincilik oyu almasına yardımcı oldu. Huskies dokuz birincilik oyu aldı ve Notre Dame diğer üçünü aldı.

Close, 1 numara olmanın tek önemli zamanının sezon sonu olduğunu ima etti. UCLA, 1978 Assn'yi kazandı. Kadınlar Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası için Ann Meyers-Drysdale ve Denise Curry'nin dinamik oyununun arkasında. Meyers-Drysdale ve Curry, Pazar günü oynanan maça katılarak, Bruins'i benzeri görülmemiş boyutlara taşıyacak bir grup oyuncuyu izlediler.

Close, Gamecocks'a karşı kazanılan zaferin, ekibinin arzuladığı hedefe doğru bir başka adım olduğunu söyledi.

Close maçtan sonra “Bugün 24 Kasım” dedi. “Ekibimiz ile gurur duyuyor muyum? Evet ama bu sadece başlangıç ve işleri doğru yapmaktan yorulamayız.”