UCLA erkekler voleybolu üç turba yapabilir mi? Yeni koç John Hawks ile Soru-Cevap

doyoutravel

New member
Bazıları John Wooden'ı takip etmenin zor olduğunu düşünüyordu.

John Hawks'ın UCLA erkek voleybol koçu olarak öncülleri arasında arka arkaya NCAA şampiyonlukları kazanan John Speraw ve 19 şampiyonluğu Wooden'in efsanevi erkek basketbol koçu toplamını neredeyse iki katına çıkaran Al Scates yer alıyor.

Speraw'un Eylül ayında ABD Voleybolunun başkanı ve CEO'su olmak üzere ayrılması, programın geçmişi hakkında bir ön bilgiye ihtiyaç duymayan Hawks'a kapıyı açtı.

Hawks, yedi yıl boyunca Speraw'ın asistanlığını yaptı ve son iki sezonda Chicago Loyola Üniversitesi'nde baş antrenör olarak Ramblers'ı 40-17'lik bir rekora taşıdı. 2023 yılında Midwestern Üniversitelerarası Voleybol Assn. seçildi. yılın teknik direktörü.

55 yaşındaki Hawks, Haberler ile geniş kapsamlı bir röportaj sırasında programa ilişkin vizyonunu ve Perşembe günü Fairleigh Dickinson'a karşı sezon açılışına girerken son dönemdeki başarısını sürdürüp sürdüremeyeceğinden bahsetti. Hawks'ın yanıtları kısa ve net olması amacıyla düzenlendi.

Giriş konuşmanızda UCLA'nın 21 NCAA şampiyonası gibi eşsiz geleneğinden bahsettiniz. Westwood'a dönüp bu hikayeli programa liderlik etmek sizin için ne anlama geliyor?

Kişisel olarak şunu düşünüyorum, eğer kendimi liseye geri döndürürsem [in the mid- to late 1980s]İlk kez araba kullanmaya başladığımda Santa Barbara turnuvasına gider ve tüm takımların mücadelesini izlerdim. UCLA'nın içeri girmesini izlerdim ve durum tamamen farklıydı ve bunda yankı bulurdum. izledim [middle blocker] Tim Kelly, 1.80 boyunda ve 275 pound ağırlığındaydı, yani evet, onlar erkekti ve durum tamamen farklıydı.

O günleri düşünüyorum ve 2015'te John'la asistanlık işi aldığımda, yedi sezon boyunca buradaydım ve her gün kampüsteydim – ve bu bir şaka değil – sanki olduğuma inanamıyormuşum gibi kendimi çimdikledim. Burada. Bu yüzden benim için dünyalara bedel. Bu adamların çoğunu işe aldım, onlarla telefonda çok fazla zaman harcadım ve tam bir döngüye geri dönmek ve umarım kariyerlerini benimle ve nasıl başladığıyla bitirebilmek benim için bir onurdur.

En iyi arkadaşlarımdan biri olan ve düğünümde olan John Speraw'u takip etmek ve onunla çok gurur duyuyorum ve onu takip etmekten çok alçakgönüllüyüm ve sonra Scates, yani doldurduğum bu ayakkabılar, onlar değil 14 beden, çok daha büyükler. Alçakgönüllüyüm.

Favori bir Al Scates hikayeniz var mı?

Onun için hiç oynamadım ama Al benimle arkadaş oldu çünkü ben John Speraw'un arkadaşıydım ve bunu unutmayacağım. Ben hiç kimseydim – Division I'de üst düzey top oynamayan bir yardımcı antrenördüm ve sanırım bir antrenör olarak kim olduğum konusunda bir itibarım vardı, ancak Al Scates'in kim olduğumu bilmesini beklemiyordum ve Beni tanımadığını hissettiğimde bana nasıl davrandığını, bana gösterdiği saygıyı asla unutamayacağım bir şeydi.

Programda bu kadar uzun süredir yer almış biri olarak koç Speraw ve koç Scates'ten aldığınız en iyi tavsiye neydi?

Kendim olmak, ikisinin de sürekli söylediği tek şeydi. Orada iyi bir şeyler olduğunu bilmedikleri sürece bu konumda olacağımı sanmıyorum, bu yüzden Al Scates olmaya çalışmayacağım, John Speraw olmaya çalışmayacağım – bu çok saçma olurdu.

Bu yüzden benim için kim olduğuma ve bu prensibe sadık kalmanın benim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu adamlar beni yardımcı antrenör olarak tanıyorlar, kişiliğimin nasıl olduğunu biliyorlar ve eğer gelip farklı bir şapkam olduğu için farklı olsaydım, bence bu samimiyetsiz olurdu. Yani ben olduğum gibi olacağım ve kalbimi kollayarak koçluk yapacağım ve onlar benim ne hissettiğimi bilecekler ve bu bazen iyi, bazen de kötü, ama bence eğer o güven varsa, iyi olacağız.

Bir baş antrenör olarak temel ilkeleriniz nelerdir ve bunlar başarıya ulaşmanıza nasıl yardımcı olur?

Bence ilk ve en önemli şey – ve bunu bugün antrenmanın sonunda konuşmuştuk – güven, değil mi? Personel ile oyuncular arasında, oyuncular arasında ve oyuncular arasında derin bir güven olması gerektiğini düşünüyorum, bu muhtemelen ilk şey.

Bunu çok söylüyorum, gönderdiğim her mesajda çocuklara söylüyorum, 'Sizi seviyorum arkadaşlar.' dedim. Erkeklerin bazen bunu paylaşmakta zorlandıklarını düşünüyorum, ancak onları özüne kadar önemsediğimi bilirlerse, o zaman onları pratikte aydınlatabilirim ve bunun iyi bir yerden geldiğini bilirler, yani bu güvendir, değil mi? Bu yüzden güvendiğimi ve önce insan olarak onlara değer verdiğimi bilmeleri gerekiyor, değil mi? Yani bence eğer güveniniz varsa, birbirinize karşı sevginiz ve saygınız varsa, o zaman oyunun geri kalanı kolaydır.

Ancak dürüstlüğe sahip olmak güvenin bir parçasıdır, değil mi, yapacağımı söylediğin şeyi ve yapacağını söylediğin zaman yapmak. Yani bana göre temel prensip güvendir.

Loyola'ya gittiğinizde, bu sıfatla UCLA'ya bu kadar çabuk dönebileceğinizi biliyor muydunuz?

Sıfır. Doğrusunu söylemek gerekirse geri döneceğimi düşünmüyordum. Eşim Julianne Ohio'lu ve Chicago'da üniversiteye gitti, bu yüzden en iyi arkadaşlarının hepsi orada yaşıyor ve Midwest'in bir aile yetiştirmek için harika bir yer olduğunu ve bir ev almaya gücümüzün yetebileceğini düşünüyorum. Geri döneceğimi düşünmüyordum; Nasıl görünürse görünsün, sonraki adımlarla ilerlemeye hazırdım. Dürüst olmak gerekirse uzun süre Loyola'da olacağımı düşünüyordum.

Çağrıyı aldığımda [to come back to UCLA]'Evet' demek muhtemelen 3,5 saniyemi aldı. Ama eşim açıkçası benim 1 numaralı hayranım ve bunu o olmadan yapamazdım ve o, gemiyi Orta Batı'da hala yüzer durumda tutuyordu. [along with daughters Giavanna, 10, and Gabriella, 8]evimizi satmaya çalışıyoruz. Bu zor bir geçişti, sonbaharın yarısıyla ve son derece rekabetçi bir takımın üç galibiyet almaya çalıştığı yeni bir sezona giriyorsunuz. [titles] üst üste ve gerçekten özel bir şey yapıyor ama bunu ailem olmadan yapmak gerçekten zor.

21 Yaş Altı ABD Milli Takımı'nın başantrenörü olarak görev yapmak, Bruins'le yapmaya çalıştığınız şeyde size nasıl yardımcı oluyor?

Sanırım bu bana farklı koçluk temsilcileri alma fırsatı veriyor, bu yüzden bunu oynamak gibi düşünüyorum; offseason'da olduğunuzda ve hiçbir şey yapmadığınızda, oyunun ritmini, molaları ve ne olduğunu unutuyorsunuz. diyorsunuz, alıştırmalar yapıyorsunuz ve planlama yapıyorsunuz.

Ve bence John'u gerçekten özel kılan da bu, onun kolej erkek takımından erkek milli takımına, sonra da üniversiteye geri dönmesiydi, bu yüzden sürekli olarak oyunu gördüğü, oyunların gerçekleştiğini gördüğü, uluslararası alanda olup bitenleri gördüğü ve sonra bunu UCLA'da yapabileceklerimize getiriyoruz.

Bu seviyede oynayabilecek çok özel bazı sporcularımız var ve onlardan birçoğu da bu seviyede olacak; bu yüzden Polonya, Brezilya ve Küba'nın ve tüm bu elit takımların uluslararası alanda neler yaptığını görmek sanırım sadece bunu başarabilir. burada bize faydası olacağı kesin.

En son 2022'de buraya geldiğinizde takımdan bir avuç oyuncu kalmıştı. Onlarla yeniden bir araya gelmek nasıl bir duyguydu?

Gerçekten çok hoştu. Geçen gece Ido David'le konuştum ve o benim olduğumu umuyordu [that was going to get the job] ve ben de öyle, ancak İsrail'den işe almak için zaman harcadığım onunla bağlantı kurmak için kendisini başka birine kanıtlaması gerekmiyor, bu yüzden COVID sırasında Andrew Rowan ve Zach Rama'yı işe almak için çok zaman harcadım. Cooper Robinson – O adamlarla sürekli telefondaydım ve tekrar geri dönmek gerçekten inanılmaz.

UCLA'dan Ido David, geçen yıl 4 Mayıs'taki şampiyonluk maçında topu Long Beach St.'den Sotiris Siapanis'in yanından geçti.

(Getty Images aracılığıyla Wally Skalij / NCAA Fotoğrafları)

Şampiyonluk maçından geri dönen dört oyuncunuz var: Ido David, Cooper Robinson, Andrew Rowan ve Matthew Aziz, ayrıca yedek kulübesinden geri dönen bir başka önemli oyuncu da Zach Rama. Her şeyi kazanan bir takımdan bu kadar tecrübeyi geri vermek ne anlama geliyor?

Bu değerli. Liderlikte büyük bir değişim olduğunu düşünüyorum, dolayısıyla Andrew, Zach ve Cooper liderlik etmek zorunda kalmadılar çünkü [last season’s veterans] Ethan Champlin ve Guy Genis ve Merrick McHenry ve Alex Knight, değil mi? Muhtemelen şu anki takımımızla geliştirmeye çalıştığımız şey iç liderliktir, ama bu çok şey ifade ediyor çünkü ülkedeki en elit sporculardan bazılarına sahip olduğumuzu ve bu adamların benim tarafımda olduğunu düşünüyorum. ve internetin karşımızda olmaması çok şey ifade ediyor.

Antrenör Scates'in 1981-84 yılları arasında art arda dört şampiyonluk kazanmasından bu yana gerçekleşmemiş olan üst üste üçüncü ulusal şampiyonluğu kazanmak için ne gerekecek?

Kadromuzdaki 21 oyuncunun tamamını alacak ve bence bunu yapabilecek kapasiteye sahibiz, adamlarımız var, bunu yapacak atletizmimiz var. Ama kazanmak zordur ve çok fazla şans gerektirir, değil mi? Belki bir beraberlik, belki bir sıçrama, ama bence kendi şansınızı da yaratabilirsiniz, yani eğer akademik, atletik, saha dışında ve sosyal olarak tüm doğru şeyleri yaparsak, o zaman kendimizi en üst sıralara koyacağız. bunu yapmak için en iyi şans. Hiçbir garantisi olmadığını biliyoruz ve eğer antrenman yaptığımız şekilde – niyetle ve doğru tutumla – antrenman yaparsak, kendimizi o kupayı tekrar yükseltecek pozisyona koyacağımızı düşünüyorum.

Bu ekibin güçlü yönleri neler?

Bizim ortamımız 1 numara. Elit bir pasörümüz var; Andrew Rowan çok yaratıcı ve harika bir insan ve onun hakkında daha çok konuşabilirim ama atletik açıdan bakıldığında onun gerçekten yetenekli bir pasör olduğunu düşünüyorum. Üç elit pinimiz var [right-front and left-front players]Zach ve Cooper ise sadece 12 feet'e değen iki elit, benzersiz atlet. [with their vertical jumps] birçok insanın yapamayacağı şeyleri yapabilir. Aynı zamanda, daha iyi olmaya devam etmek istiyorlar ve bazen işler biraz çetrefilli olabiliyor, ama bu iyi bir zihniyete sahipler; bence buna sahip olmanız gerekiyor, bu rekabetçiliği öğretemezsiniz, değil mi?

Ve bir de elit bir kola sahip olan, oyunu uluslararası alanda oynayan ve bunu sadece şampiyonlukla bitirmek isteyen bir son sınıf öğrencisi olan Ido var. Sonra orta blokçularımızı eklersiniz ve bunlar yüksek IQ'lu oyunculardır – Cam Thorne, elektrikli kol, gerçekten hücuma yönelik, son derece rekabetçi, servisini geliştiren. Gerçekten özel olduğunu düşündüğüm bazı benzersiz parçalarımız var.

UCLA smaçör Ethan Champlin ve pasör Andrew Rowan, 2023'teki bir maçta Long Beach State'e tepki gösteriyor.

UCLA smaçör Ethan Champlin ve pasör Andrew Rowan, 2023'teki bir maçta Long Beach State'e tepki gösteriyor.

(Julia Nikhinson / Associated Press)

Erkekler voleybolunda NIL'in işe alımında ne kadar büyük bir etkisi var ve nereye gidiyor?

Şu anda bu çok büyük bir şey. Zenginlerin daha da zenginleştiğini düşünüyorum ve biz Dörtlü Güç'üz, bu programı ve gittiğimiz yönü derinden önemseyen 400'den fazla aktif mezuna sahip bir konumdayız, bu yüzden bizi düşündüğüm düzeyde destekliyorlar ülkedeki birçok programdan farklıdır.

Nereye gidiyor? Umarım bunun nereye gidebileceğine dair bir sınır vardır çünkü finansal olarak departmanlar bunu sürdürebilir mi? Bağışçılar her yıl bu şekilde bağış yapmaya devam edebilir mi? Biliyorsunuz, donör yorgunluğu var. Yani ne olacağını bilmiyorum, sanırım işin nereye varacağıyla ilgili korkutucu kısım da bu. Ancak programımız ve aldığımız destek açısından bu çok büyük; bu insanlara ne kadar teşekkür etsem azdır.

Yani bu program için bir güç gibi mi görünüyor?

Ah evet. Sağlıklı bir noktadayız.

UCLA'ya geri dönmenin en iyi yanı neydi?

Sadece departmanda çalışan ve kimin neyi idare ettiğini aramaya gerek duymadığımı bilen insanlar; Sadece nereye gideceğimi biliyorum, departmandaki birçok insanla iyi bir arkadaşlığım var ve işe alım komitesi bir grup dost canlısı yüzlerden oluşuyordu, yeniden bağlantı kurmak güzeldi. Bu yüzden o röportajdayken kendimi rahat hissettim. Kazanmayı herkes kadar ben de istiyorum ama desteği hissediyorum ve kazanmamız gerektiği baskısını hissetmiyorum. Bence beklenti bu, hepimizin yapmak istediği şey bu ve hepimiz bu hedefe doğru ilerliyoruz. [Athletic Director] Martin Jarmond ve tüm atletizm departmanı ve buradaki herkes, benim yakın ekibim, hepimiz aynı yönde kürek çekiyoruz ve bu gerçekten harika.