UCLA erkek basketbol yıldızı Eric Dailey Jr.

doyoutravel

New member
Yüzüne kısır bir darbe emdikten üç gün sonra, burnunu kırdı ve onu o kadar kararsız hale getirdi ki, koçu kısa bir dönüşten sonra onu oyundan çekti, Eric Dailey Jr. babasıyla bir video görüşmesi başlattı.

Noel arifesi olduğunu ya da UCLA ikinci sınıfının tekrar oynaması gereken özel maske ile donatılmamış olduğunu unutmayın. Paylaşacak tatil haberleri vardı.

“Spor salonunda dostum, ne olduğunu biliyorsun,” dedi Dailey. “Burnumu oynamak için kullanmıyorum, bacaklarımı kullanıyorum. Bacaklarım ve kollarım iyi. “

Bir gün sonra, Noel sabahının erken saatlerinde, aynı yerden başka bir mesaj vardı.

“Biraz atış yapacağım,” dedi Dailey, “ve koçla yemek yiyin.”

Takım arkadaşlarının çoğu uyurken, Dailey parmağını uygulama tesisinin dışındaki kızılötesi tarayıcıya bastırdı. Sığınağına giriş yaptı, bir noktaya değinmeye veya kimseyi göstermeye çalışmıyordu. Sadece zıplayan bir topun yankısı ile, ekstra iş dozunun zamanı gelmişti.

“Benim için basketbol benim sığınağım, bu benim hayatım,” dedi Dailey. “Bunun dışında gerçekten hiçbir şeyim yok ve eğer bir şeyde iyi olmak istiyorsan, hepsini vermelisin.”

Her antrenman saatler süren bir slog değil. Bazen 20 dakika serbest atış için gelir. Diğer zamanlarda, sadece tedavi görmek. Ama her şeyin bir amacı var.

Noel arifesinde solo oturumu sırasında Dailey, dört gün sonra Gonzaga'ya karşı karşılaşabileceği şeylere hazırlamayı amaçlayan her atış, bir dizi üç sayılık, pull-up atlama, serbest atışlar ve post hareketleri geçirdi.

Ulusal olarak sıralanan Bulldogs üzerinde bir zafer sırasında 18 puan alırken, altı hafta sonra neden yedi ardışık zaferle yükselen bir takımda en tutarlı oyuncu olduğunu gösteren beş üç sayı attı.

Dailey, geçen hafta 7,5 saniye kala iki Michigan Eyalet savunucusuyla Lane'de sol elini kullandı. Bruins'i sezonun en etkileyici galibiyetine güç verdi. Beş gün önce, ekibinin 26 puanlık Oregon yolunda dokuz atıştan sekizini yaptı.

“Herkes bunun bazen roket bilimi olduğunu düşünüyor,” dedi UCLA teknik direktörü Mick Cronin basketbol başarısı, “ama bunu biliyorum – spor salonunda değilseniz daha iyi olmak zor. Birçok erkek, özellikle bu dönemde erkeklerin ceplerine para koyduğunuzda, UCLA voleybolcularını ve kız basketbolcuları ve ponponlarını etkilemeye çalışan güzel akşam yemeklerinde.

“Biliyor musun, Eric Dailey spor salonunda.”

Pauley Pavilion'daki ziyaret ekibinin bankının karşısında oturan Eric Dailey, oğlunun her hareketini analiz ediyor.

Formu çekimlerinde tutuyor mu? Beden dili ne diyor? Daha iyisini yapmak için neye ihtiyacı var?

Oyundan sonra kararını vermek için beklerken, yaşlı Dailey her zaman oğluna aynı oyun öncesi üç harfli kısa mesaj gönderir: “BTA”.

“Bu bizim sloganımız,” dedi Eric Sr gülerek. “Kıçını bördür.”

Texas Christian'da profesyonel olarak 10 yıl oynamaya devam eden eski bir takım kaptanı – diz bağlarına ikinci bir yaralanmadan sonra son beş – Eric Sr., oğlunun doğum hakkı kazanan alışkanlıklar olarak gördü. Çocuk 3 yaşındayken, babası mutfakta Fisher fiyatı hedefine yakın bir sandalye konumlandırdı ve ona temel saldırgan eylemler öğretti.

“Bloktan başlayın, sandalyenin etrafında kıvrılın, atlama atışı,” dedi genç Dailey rutin.

Eric Dailey Jr., Center, ailesi Shell, sol ve Eric, Florida'daki IMG Akademisi'nde.

(Eric Dailey)

Babam, oğlunun annenin oğlu olduğu için iyiydi çünkü onunla birlikte etiketlemenin alışılmadık basketbol faydaları vardı. Eric'in doğum sırasında WNBA'nın San Antonio Silver yıldızlarıyla yardımcı bir koç olan Shell Dailey, ilk olarak oğlunu 6 haftalıkken keşif yaparken bir oyuna götürdü. Sonunda Florida Üniversitesi ve Fla, Bradenton'daki IMG Akademisi'nde koçluk yaparken onu uygulamalara ve oyunlara kadar takip etti.

Eric, Teksas Üniversitesi'nde oynayan annesiyle soyunma odalarında ve arenalarda takılırken oyunun iç işlerinden daha fazlasını öğrendi. Shell, savunmanın öneminden ve oyunun diğer yönleri hakkında konuştu.

Annem zihinsel koçu olsaydı, baba onun eğiticisiydi.

Sekizinci sınıf programı sabah 6'da atış seansları, 8'de antrenman, saat 9: 30'da ağırlıklar, saat 10'da öğle yemeği ve saat 13: 00-17: 00 arasında, UCLA'da takip ettiği bir rutin vardı. Eric Sr. oğluyla birlikte balhandling, hareketler, içgüdüler geliştirmek için çalıştı-onu daha iyi hale getirecek her şey.

Yol boyunca, oğlunun oyunu bir istisna dışında babasınınkine benzemeye başladı.

Eric Dailey Jr., U18 Erkekler Milli Takımı ile birlikteyken.

Eric Dailey Jr., U18 Erkekler Milli Takımı ile birlikteyken.

(ABD Basketbol)

“Bir jumper'ım var,” dedi Eric Jr. “Atışım daha iyi.”

Orta ve lise takımları için oynamadığında Eric, Amerika Birleşik Devletleri'ni gezen uluslararası kulüp takımları için yarıştı. Yazları İspanya ve İtalya merkezli kulüp takımları için oynadı. Amaç, dünyanın en iyi oyuncularından bazılarıyla yüzleşmek ve sadece gol atmak yerine beceri geliştirmeye odaklanmaktı.

Lise kariyerinin sonuna kadar Amerikan kulübü basketboluna katılım eksikliği dezavantajla geldi. Eric, seçkin ABD beklentileri arasında yer almadı ve McDonald'ın All-American takımından dışlanmasına yol açtı, hatta NBA oyuncularını çalkalanan bir ABD basketbol programına giderek daha fazla dahil oldu.

“Hayatım boyunca gözden kaçtım,” dedi Eric. “Kimse benim hakkımda konuşmuyor, sanki her zaman en yüksek puan alan adam değildim; Ben her zaman bir şeylerin dışında bırakılan adamdım. ”

Bu, sağlam kalan bir kin, genellikle egzersiz sırasında onu sürüyor. Babası böyle olabileceğini düşündü.

“Onun şu anda olduğu yerde olmasını istedim, bir arzu sahibi olmasını istedim,” dedi Eric Sr. , Ben zaten 1 numaraydım, biliyor musun? Tasarım gereği, onu o sisteme koymadım. ”

Antrenmanlar sırasında topun sepete gittiğini görmek, Dailey'e aynı şeyin oyunlarda olacağına güveniyor.

“Hayal Gücü” adlı bir tatbikat sırasında beklenmedik durumlara – zihnine girebilecek herhangi bir şey – hazırlanır. Bu, UCLA'nın Oregon'daki son zaferi sırasında, atış saatinde topu kısaca kaybettiğinde, geri döndüğünde, döndüğünü ve üç işaretçiye geri döndüğünde ona yardımcı olduğuna inandığı bir şey.

“Kimse bunun üzerinde çalışmıyor,” dedi Dailey, “ama eskiden sadece dönme, ateş etme, sadece hayal gücü üzerinde çalışırdım.”

UCLA'dan Eric Dailey Jr., 30 Ocak'ta Pauley Pavilion'da Oregon'a karşı savunma oyununu kutluyor.

UCLA'dan Eric Dailey Jr., 30 Ocak'ta Pauley Pavilion'da Oregon'a karşı savunma oyununu kutluyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Çalışmaları doğruluğuna, 6 metrelik Dailey'in% 52.6'sının takımın gardiyanları arasında en iyi şekilde çekilmesi ve ileriye dönük, oyun başına ortalama 12 puan sadece ileri Tyler Bilodeau'nunkinden (13.8).

Cronin'in Dailey'e üç sayımlarının% 40'ını dönüştürmesini istediğini ve takımın en iyi ikinci yüzdesi olan% 37.1'de olduğunu söyledi. Cronin'in potansiyelini en üst düzeye çıkarma teklifi, Dailey'in birinci sınıf sezonunu Oklahoma Eyaletinde geçirdikten sonra geçen baharda UCLA'ya transfer olmasının nedenlerinden biriydi.

Başka bir cazibe, ailesi uzun zamandır Daileys'e yakın olan Transfer Skyy Clark'ın gelişiydi. Clark'ın babası Kenny, Eric Sr.'nin çocukluk arkadaşıydı ve amcası Steve Rhem, Eric Sr ve Shell'in düğünü en iyi adamıydı. Skyy ve genç Dailey kendilerini kuzen olarak görüyorlar.

Daileys, basketbol çevrelerinde Cronin'in nasıl mantıksız bir şekilde zor olduğu hakkında hikayeler duydular, ancak Bruins'e başvurmadan önce Eric'in tek resmi ziyareti olduğu ortaya çıktığında onunla tanıştıklarında aksi takdirde öğrenmek için.

Eric Sr, “İnsanlar bana 'Oh, oyunculara ve buna ve buna ve bu' gibi korku hikayeleri anlatıyorlardı,” dedi Eric Sr. “Ve kendime düşünüyorum, ne demek istiyorsun adamım? Onları dışarıda kovalayıp başlarına silah mı koyup ateşliyor mu? Endişelenmem gerekiyor mu? Nah. Oyuncuları sorumlu tutar, onları çok çalıştırır.

“Cronin ile tanışmak için geliyor dostum, tıpkı kendimle tanışmak gibiydi. O benim gibi – birine ihtiyacım var çünkü pek çok insan onu ittiğim kadar sert bir şekilde itmeyecek. ”

Yaşlı Dailey, Cronin solak oğlunu, topa elini geliştirmek için baskın olmayan eliyle pas attığında, uyuşmuyor.

Genç Dailey, kendisi kadar sürülen bir koçu takdir ettiğini söyledi. Eric, yaz okulunun başlamasından bir ay önce Mayıs ayında Los Angeles'a taşınarak ve her sabah iki saatlik antrenmanlar için spor salonunda görünerek Cronin'i etkiledi.

“İnsanlar görüşlerini konuşuyor, 'O deli ve tüm bunlar' 'dedi. “Bence iyiydi – deli seviyorum, bu benim işimdi. Ben de deliyim – yaptığım şeyler normal değil. “

Ne gibi?

“Her gün sabah 6'da uyanmak,” dedi Dailey kıkırdama ile. “Şubat, hala sezon gibi uyanıyorum.”

Takvimler, bir topun ve spor salonuna erişimin her gün Noel gibi hissettirdiği evde işe yaramaz.