UCLA antrenörü Mick Cronin sonunda Gonzaga'ya karşı ilk galibiyetini alabilecek mi?

doyoutravel

New member
Mick Cronin, kariyerinin en dayanılmaz kaybı olabilecek bu kaybı yeniden izlediğinde, bunu sadece bir sonraki sezon rövanş maçı için aynı rakibi izlemesi gerektiği için yaptığında, final sekansı memnuniyet vericiydi.

UCLA'dan Johnny Juzang, ribaund almak için sağ kolunu uzattı ve potaya doğru yükselerek, 2021 Final Four klasiğinin uzatmasına 3,3 saniye kala Gonzaga'ya karşı skoru eşitleyen bir vuruş yaptı.

Tam o sırada Cronin duraklatma tuşuna bastı.

Bu, Jalen Suggs'ın hiçbir zaman saha içi pası atmadığı, yarı sahadan sadece birkaç adım öteye hiçbir zaman çılgınca top sürmediği ve arkalıktan sekerek ağın içinden sekerek her Bruin'in kalbini kıran şutu asla atmadığı anlamına geliyordu.

“O atış mı?” Cronin bu ay Haberler'a söyledi. “Hayır, hiç görmedim.”

İki yıl sonra, NCAA turnuvasının Sweet 16'sında Bulldoglar, UCLA antrenörüne tekrarı seçici bir şekilde izlemesi için başka bir neden verdi. Amari Bailey'nin üçlüğü Bruin'e geç bir üstünlük sağladıktan sadece birkaç dakika sonra, Gonzaga'dan Julian Strawther orta sahadaki March Madness logosunun kenarına oyun kazandıran bir hamle daha yaparak topu geri aldı.

Aynı rakibin ruhunuzu aynı şekilde iki kez ezme şansı nedir?

Cronin hatırlatıldığında, “Evet, biliyorum” dedi. “Demek istediğim bu. Umarım top bazen sizin tarafınıza seker.”

Cumartesi, Cronin'e en çok eziyet eden takıma karşı başlamak için iyi bir yer olabilir. Bruins'le Gonzaga'ya karşı 0-4 öndeydi ve 2009'da Cincinnati'ye koçluk yaparken koç Mark Few'in takımına karşı bir kez daha acı bir uzatma yenilgisi yaşadı ve 22 numaralı UCLA (10-2) ile 14 numaralı Bulldogs (10-2) arasında ulusal çapta yayınlanan bir çatışmaya girdi. 9-3) Intuit Dome'da.

Doğası gereği koçlar galibiyetten çok kayıplara tutunma eğilimindedir; onları zorlamaya, defterin diğer tarafındaki takım olmaya iten şey de budur. Her zaman en ağır kayıplar sezonu sonlandıranlardır.

Cronin, “UCLA'da NCAA turnuvasında 9-3'üm ve üç yenilgimiz de acımasızdı” dedi.

Cronin, üç okul ve 22 sezona yayılan kariyeri boyunca 490 maç kazandı. Muhtemelen en acı verici üç mağlubiyeti (ikisi Gonzaga'ya ve biri Kuzey Carolina'ya karşı) son beş sezonda geldi. Hepsi NCAA turnuvasındaydı.

Gonzaga guard Jalen Suggs, 3 Nisan 2021'de NCAA Final Four'da UCLA'yı elemek için galibiyet basketini attıktan sonra kutlama yapıyor.

(Michael Conroy / Associated Press)

Cronin, 2021 Gonzaga mağlubiyetini hazmetmenin 2023 Gonzaga mağlubiyetinden daha zor olduğunu, çünkü bu yenilginin üst düzey savunma oyuncusu Jaylen Clark ve ilk uzun oyuncu Adem Bona'nın sakatlıklar nedeniyle sahadan ayrılmasıyla geldiğini söyledi.

Cronin, “Bu iki adam olmasaydı inanılmaz bir galibiyet olurdu” dedi. “Bana göre biz çok büyük bir zavallı oyuncuyduk ve o iki adam olmadan oynarken tankta ne kadar yakıtımız kaldığını bilmiyorum. Bu yüzden ne kadar ileri gidebilirdik bilmiyorum.”

İlk beş guard Jules Bernard'ın o sabah kötü bir gıda zehirlenmesi vakasıyla uyandığı göz önüne alındığında, Bruins'in 2021 Final Four karşılaşmasında eksik kalması da mümkündü. Ciddi derecede zayıflamış, sadece üç şut atmış ve 18 dakikada maçı beş sayı ile tamamlamıştı.

“Bunlar beni çılgın şutlardan veya buna benzer şeylerden daha çok rahatsız eden şeyler çünkü sakatlıklar, bilirsiniz, buna hazırlanamazsınız, bunun için plan yapamazsınız, bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. dedi Cronin. “Sadece oluyor.”

Bir yıl sonra, Sweet 16'da Kuzey Carolina'ya karşı, forvet Jaime Jaquez Jr., yalnızca birkaç gün önce Saint Mary's'e karşı kazandığı zaferin son dakikalarında sakatladığı fena halde burkulan ayak bileğiyle oynarken son dokuz şutunu kaçırdı.

Cronin karanlık bir kahkahayla, “Tam da onu oyundan çıkarmak üzereydim” dedi.

UCLA, Jaquez'in temelde tek ayak üzerinde oynamasına rağmen Tar Heels'i yenmek için mükemmel bir konumda kaldı. Bruins, maçın bitimine iki dakikadan az bir süre kala üç sayı öndeyken, onlar için ters gidebilecek her şeyi yaptı.

UCLA'dan Tyger Campbell (solda) ve Jaime Jaquez Jr., Bruins'in Kuzey Carolina'ya 73-66 mağlup olmasının son saniyelerinde tepki gösteriyor.

UCLA'dan Tyger Campbell (solda) ve Jaime Jaquez Jr., 2022 NCAA turnuvasının Sweet 16 maçında Bruins'in Kuzey Carolina'ya 73-66 mağlup olmasının son saniyelerinde tepki gösteriyor.

(Kent Nishimura / Haberler)

Kuzey Carolina'dan takım arkadaşı Armando Bacot doğrudan Love'a vahşi, omuz üstü bir kurtarış yapmadan önce, Caleb Love'ın üçlüğü hedefin dışındaydı, top çemberden sekti ve saha dışına çıkmaya bir santim kaldı. Love bir üç sayılık sayı daha ekledi, Jaquez'in soğuk serisi üç ıskalamayla daha da derinleşti ve Tar Heels beş sayı farkla galibiyete devam etti.

Bu, takımlar arasında geçen hafta sonu oynanan, CBS Sports Classic'te Bruins'in Tar Heels'e karşı 76-74'lük yenilgi sırasında 16 sayılık üstünlüğü kaybettiği maçı anımsatan bir sekanstı. Elbette Aralık yenilgisi hiçbir zaman Mart yenilgisi kadar acıtmaz.

Cronin, Kuzey Carolina'ya yenilen 2022 versiyonuyla ilgili olarak “Bence o takım, şampiyonluğu kazanabilecek kadar derindeydik” dedi.

Cronin, tekrarlanan kalp kırıklığını işlemenin zorluğunu kabul ederek “Büyümeniz ve olgunlaşmanız gerekiyor” dedi.

Cronin, “Evet, bununla baş etmek kolay değil ama bakın, hayata oldukça iyi bir bakış açım var” dedi. “UCLA'da koçluk pozisyonuna yükselen bir lise koçunun oğluyum. Yani şikayet etmeye başlarsam pek çok insanın dinleyeceğini ve dinlememesi gerektiğini düşünüyorum. Mesela kimse benim için üzülmüyor.

“Yani, bazen bunun ihtimal dahilinde olmadığını düşünüyorum; umarım bir gün sizin de şansınız olur. Yapabileceğin tek şey üzerinde çalışmaya devam etmek.”

Ayrıca Cronin'in en büyük başarısızlıklarından biri belki de en büyük başarısına yol açtı. Cincinnati takımı, 2018 NCAA turnuvasının ikinci turunda Nevada'ya karşı 22 puanlık bir üstünlük sağlamasaydı ne olurdu?

Cronin, “Bunu bir nevi kutuya koydum” dedi. “Evet, acımasızdı ama bu olmasaydı muhtemelen hala orada olurdum. Muhtemelen bana ömür boyu sözleşme ya da buna benzer çılgın bir şey verirlerdi ve ben burada değilim. Muhtemelen UCLA'nın koçu olmazdım.”