UCLA antrenörü Mick Cronin oyuncularını parçalıyor ve bu da çoğunlukla galibiyetle sonuçlanıyor

doyoutravel

New member
UCLA antrenörü Mick Cronin, takımının kendi basketbol markasına karşı işlediği suçları listelerken, oyuncularının savunma yapmadığını ve rakiplerinin ribaund toplamak için onları kenara itmesine izin verdiğini belirtirken bıkkın görünüyordu. Maç sonrası 10 dakikalık basın toplantısında hatırladığı detayların amacı, kapsamlı bir tezi desteklemekti.

“Biz yumuşakız” dedi.

22 Numaralı UCLA'nın Salı gecesi Pauley Pavilion'da 24 Numaralı Michigan'a karşı aldığı 94-75'lik ezici yenilginin ardından yapılan pervasız değerlendirme, Cronin'in oyuncularının karakterini sorguladığı ve maksimum çaba göstermeden kazanma yeteneğinden yoksun olduklarını beyan ettiği yıllık bir geleneğin parçasıydı. çaba.

Herkes bu yaklaşıma hayran değil; UCLA'nın hayran kitlesinin bir bölümü onun saha kenarındaki davranışlarını yumuşatması ve takımının başarısızlıklarında daha fazla sorumluluk alması konusunda ısrar ediyor.

UCLA antrenörü Mick Cronin, Salı günü Pauley Pavilion'da takımın Michigan'a yenilmesi sırasında guard Sebastian Mack'e talimat veriyor.

(Jayne Kamin-Oncea / Associated Press)

Ama olay şu: Yaklaşımı işe yarıyor.

Bir hücum antrenörü olarak zekasından şüphelenmek veya eski tarz tarzının onu ulusal bir şampiyonluğu kazanmak için gerekli olan oyuncu kalitesini elde etmekten veya korumaktan alıkoyup engellemeyeceğini merak etmek doğru olsa da, onun ne yaptığını bilmesi inkar edilemez.

Her sezon takımlarının nasıl oynamasını istediğini biliyor ve onların bu şekilde oynamasını sağlıyor. Takımları her sezon gelişiyor ve hatta deneyimsiz takımının yenilgiyle bitirip NCAA turnuvasını kaçırdığı geçen sezon da durum böyleydi.

Cronin'in bunu tam olarak nasıl yaptığı bir sır olarak kalmaya devam ediyor, ancak ikinci sınıf forvet oyuncusu Eric Dailey Jr.'ın oyuncuları tanımlamasına nasıl yanıt verdiği, bazı bilgiler verdi.

Takımın en skorer ikinci oyuncusu Dailey geri adım attı.

“Yumuşak olmadığımızı biliyorum” dedi. “Kesinlikle yumuşak değilim. Yanımdaki adam yumuşak değil.”

Genç forvet Tyler Bilodeau, Pauley Pavilion'un röportaj odasında Dailey'nin yanındaydı.

Dailey, “Soyunma odasındaki adamlar yumuşak değil” diye devam etti. “Onlar şu anda sadece kelimelerden ibaret. Ona güçlü olduğumuzu göstermeliyiz. Yani bu sadece savaşmak için bir motivasyon.”

Bu neredeyse kesinlikle Cronin'in ortaya çıkarmayı amaçladığı tepkiydi. Dailey, Cronin'den memnun görünmüyordu ancak buradaki tahmin, kendisinden önceki düzinelerce oyuncu gibi onun da sezon sonuna kadar antrenörü için duvarları aşmaya istekli olacağı yönünde.

NCAA turnuvasında olumlu bir beraberlik olması durumunda UCLA, sezon sonrası bir yarışa imza atabilir.

Bruins'in derinliği var ama bir pivotları yok ve genç Dylan Andrews'un çöküşü onları oyun kurucuda tutarlılık arayışına itiyor. Her iki sorunun da cevabı olmayabilir. Cronin'in bulabileceği şey bir liderdi ve oyuncularını bu role adım atmaya davet etti.

“Neden senin erkekliğine, karakterine ve dayanıklılığına meydan okumak zorunda olayım ki?” Cronin sordu. “Neden bunu yapmak zorunda olayım ki?”

Önceki takım liderlerinin kalıbına uygun bir oyuncunun yokluğundan yakınıyordu.

“Geçen yıl Adem Bona çıldırıyordu” dedi.

Cronin, bundan önce Tyger Campbell, Jaime Jaquez Jr. ve David Singleton gibi oyuncuların bu sorumluluğu üstlendiğini ekledi.

Cronin, “Buna sahip değiliz” dedi.

Veya başka bir deyişle, transfer ağırlıklı bu kadrodaki birinin bu hale gelmesi gerekiyor.

Cronin, “Erkeklerin daha sıkı oynamasını sağlamak için sahada koşmam gerekiyor” dedi. “Bu çok çılgınca, biliyor musun? Ve bu her gün. Bundan yoruldum. Her gün. Antrenmanlarda herkesten daha fazla enerjiye sahibim.”

Tre Donaldson'ın ikinci yarıdaki moladan kısa bir süre sonra arka arkaya üç sayılık atış yapmasına izin verilmesinden özellikle rahatsızdı.

Cronin, “Yani bu bir şaka” dedi. “Bir kez daha içeri giriyorum ve oradaki herkesten daha fazla tutkuya, enerjiye ve gurura sahibim ve sorun da bu.”

Oyuncularının sanki Lakers için oynuyormuş gibi davrandıklarını söyledi.

Cronin konuştukça, oyuncularını Big Ten sezonunun eziyeti konusunda uyarmaktan ziyade onları aşağılamadığı daha da netleşti.

“Yani, bakın, bir durgunluk var” dedi. “Gerçek şu ki, Aralık ayından bu yana programımıza bakarsanız, gerçekten zorluydu ve benzin depomuz için endişeleniyordum. [against Michigan] çünkü eğer topa şut atarlarsa bu muazzam bir savunma çabası gerektirecekti. [well].

“Endişelendim, benzin depomuz olması gereken yerde mi? Zihinsel durumumuz mu? Çünkü eğer zihinsel durumunuz oradaysa, onunla mücadele edersiniz. Oyuncularımız maç kazanmak için ne yapmaları gerektiği konusunda hayal görüyor.”

Basın toplantısının sonuna doğru bu konsepti tekrarladı.

“Çünkü daha kolay olmayacak” dedi.

Cronin, o gece 1 Numaralı Tennessee'nin Florida'ya nasıl 30 sayı farkla yenildiğine değindi.

“Çok zor dostum” dedi.

Cronin haklı. Konferansın programı zorlu olacak. Bununla birlikte, eğer onun geçmişi bir gösterge ise, Bruins bu süreçten geçmek için gerekli dayanıklılığı geliştirecektir. Ve Michigan mağlubiyeti sonrasında yaptığı yorumlar taraftar kitlesi tarafından şu anda nasıl görülüyorsa görülsün, bunlar takımın bu şekilde oynamasının bir parçası olacak.