UC Regents, UCLA'nın Cal'a 3 yıllığına 10 milyon dolar ödemesini emretti

doyoutravel

New member
UCLA için geçici bir zafer olarak, Salı günü Kaliforniya Üniversitesi Vekilleri, okula rakip Kaliforniya'ya maksimum vergiyi ödemesini emretti, ancak bu, daha önce tahsis edilen sürenin yalnızca yarısı kadardı.

Vekillerin atletizmle ilgili özel komitesi, 7-1 oyla, UCLA'ya, atletizmde yıllık 50 milyon dolarlık bir tutarsızlık öngördüğü için Cal'a önümüzdeki üç yıl için – altı yerine – yıllık 10 milyon dolarlık sübvansiyon vermesi talimatını verdi. UCLA, Big Ten Konferansı'na gideceğini duyurduktan sonra geliri azaldı.

Vekiller, UCLA'nın Big Ten ile 2029-30'da sona erecek olan altı yıllık sözleşmesinin yarısında ödeme tutarını yeniden gözden geçirmeyi planladıklarını söyledi. Ayrıca, UCLA veya Cal'ın gelir veya giderlerinde 2024-25 rakamlarının %10'unu aşan herhangi bir değişikliğin, ödeme tutarını ayarlamak için acil görüşmeleri tetikleyeceği konusunda da anlaştılar.

Tedbirin hâlâ perşembe günü mütevelli heyetinin tamamı tarafından onaylanması gerekiyor, ancak bunun bir formalite olması bekleniyor.

UC başkanı Michael V. Drake, UCLA'ya okulun Big Ten sözleşmesinin tamamı boyunca 10 milyon dolarlık ödeme yapmasını tavsiye etmişti. Vekillerin onayladığı sekiz rakamlı ödeme, okullar arasındaki spor geliri açığını kapatmaya yardımcı olma çabalarının bir parçası olarak Aralık 2022'de tartıştıkları 2 milyon ila 10 milyon dolar aralığının üst sınırını temsil ediyordu.

Tek muhalif oyu temsil eden Vekil Keith Ellis, UC Merced'de düzenlenen açık oturumda ödemelerin yersiz bir emsal teşkil ettiğini söyledi.

Ellis, “Tarih boyunca böyle bir şey yapmadık,” dedi, “bir kampüsten alıp diğerine veriyoruz, sanırım Robin Hood oynuyoruz.”

Vekiller UCLA'nın sübvansiyonunu tekrar gözden geçirdiğinde üniversite sporları muhtemelen çok farklı görünecek. Spor departmanlarının çalışma şeklini büyük ölçüde değiştiren gelir paylaşımı anlaşmaları sayesinde sporcular yakında üniversitelerinin çalışanları olarak değerlendirilebilecek.

Cal Şansölyesi Carol Christ, “Manzara çok çalkantılı” dedi. “Önümüzde çok zor seçimler olacak”

UCLA, Haziran 2022'de Big Ten için USC ile birlikte Pac-12'den ayrılacağını ve bu Ağustos'tan itibaren çok daha kazançlı bir medya hakları anlaşması yapacağını duyurduktan sonra “Calimony” olarak bilinen sübvansiyonu ödemek zorunda kalıyor. Oregon ve Washington daha sonra Güney Kaliforniya'daki meslektaşlarına Big Ten'e katılmaya karar vererek Pac-12'nin dağılmasına daha da katkıda bulundu.

Cal daha sonra genişletilmiş Atlantik Kıyısı Konferansı'nın bir parçası olarak Stanford ve Southern Methodist'e katılmayı kabul ederken konferansın medya hakları anlaşmasından daha az pay aldı.

Vekiller toplantısında atletik direktör Martin Jarmond tarafından temsil edilen UCLA'nın, ACC üyeliğinin ilk yedi yılında Cal'in yalnızca 11 milyon dolar civarındaki medya hakları gelirine kıyasla yılda yaklaşık 60 milyon dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Altın Ayılar, 10. Yıl'dan tam pay almadan önce önümüzdeki iki yıl içinde konferans gelirinden daha büyük yüzdeler elde edecek.

Toplamı en az 30 milyon dolar olacak “Calimony” ödemelerini eleştirenler, UCLA'nın hızla değişen üniversite sporları ortamının bir parçası olarak kendi geleceğini güvence altına almak için en iyi anlaşmayı aradığı için haksız yere cezalandırıldığını düşünüyor. Altın Ayılar'dan daha gıpta edilen bir ürün bir yana, Bruins proaktif olma sorumluluğunu da üstlenmeli mi?

Sosyal refah ve kamu politikası alanında yüksek lisans yapmak isteyen UCLA lisansüstü öğrencisi vekil Merhawi Tesfai, Pac-12'nin kaçınılmaz çöküşü göz önüne alındığında belirsiz bir süre için maksimum ödemeyi destekleyemeyeceğini söyledi.

Tesfai, “Berkeley'in ACC'ye gitmesinin yarattığı etkilerin yanı sıra, daha rekabetçi bir konferansa giden UCLA'ya aslında zarar verdiğimizi düşünüyorum” dedi.

Yıllık 10 milyon dolarlık bir ödemenin UCLA'yı yeni konferansında rekabet açısından dezavantajlı duruma sokabileceği konusunda hiçbir tartışma yok; özellikle de okulun gelişmiş beslenme, zihinsel sağlık ve akademik harcamalar için ayırdığı 10,32 milyon dolarlık yıllık bütçeye eklendiğinde. Seyahat zorluklarını azaltmak için daha fazla charter uçuşa ek olarak özel dersler.

Sübvansiyon aynı zamanda 2019 mali yılından bu yana 167,7 milyon dolar borcu olan atletizm departmanı için de bir gerilemeyi temsil ediyor ve medya hakları anlaşmasının ötesinde değer sağlayacak olan Büyük On'a geçişi teşvik ediyor. UCLA'nın ayrıca Kolej Futbolu Playoff gelirinden daha büyük bir pay alması ve Big Ten'in her iki etkinlikte de son zamanlardaki başarısına bağlı olarak NCAA turnuva dağıtımlarından daha fazla para alması bekleniyor.

Şimdi bu paranın bir kısmı kendi devasa açığıyla karşı karşıya olan Berkeley'e gidecek. Christ, okulunun atletizm departmanının, atletik bursları mali yardım ofisinde merkezileştirerek kârlılığını artırmak için beş yönlü bir yaklaşım kullandığını söyledi; Olimpiyat sporları için 100 milyon dolarlık bağış toplamak; daha fazla gelir getirici etkinlik yoluyla Memorial Stadyumu'ndan elde edilen gelirlerin artırılması; bağış işlevi gören bazı fonların dağıtılması ve spor bağışlarının azami düzeye çıkarılması; ve UCLA sübvansiyonunu kullanmak.

Bu sübvansiyonun boyutu ve süresi üniversite sporları dünyasında bilinmeyen bir diğer konu.