UC başkanı, UCLA'nın Cal'a yılda 10 milyon dolar ödemesini önerdi

doyoutravel

New member
Borca batmış UCLA atletizm bölümüne bir başka olası darbe olarak, California Üniversitesi sisteminin başkanı, Bruins'in kardeş okul California'ya 2029-30'a kadar yılda 10 milyon dolar ödemesini tavsiye ediyor. UCLA'nın USC ile birlikte Big Ten konferansına taşınması Pac-12'nin parçalanmasına katkıda bulundu.

Okulların atletik departmanları arasındaki tahmini yıllık 50 milyon dolarlık gelir farkına dayanan teklif edilen sübvansiyon, UC'nin Aralık 2022'de tartıştığı 2 milyon ila 10 milyon dolar arasındaki yıllık ödemenin en üst noktasında yer alıyor. vekiller UCLA'nın Big Ten'e ayrılmasını onayladı.

UC başkanı Michael V. Drake'in bu yıl başlayacak ve UCLA'nın Big Ten ile olan sözleşmesinin mevcut süresi boyunca devam edecek olan tavsiyesinin, 14-16 Mayıs tarihleri arasında UC Merced'de yapılacak mütevelli heyeti toplantısında tartışılması bekleniyor. Vekiller önerilen ödemeyi azaltmayı veya kabul etmeyi seçebilirler.

UCLA'nın sporcularını desteklemek için harcamayı taahhüt ettiği tutara ek olarak yıllık 10 milyon dolarlık bir ödeme (seyahat zorluklarını hafifletmek için daha fazla charter uçuşa ek olarak gelişmiş beslenme, zihinsel sağlık ve akademik eğitim için yılda 10,32 milyon dolar kadar) bu durumu daha da güçlendirebilir. Bruins, diğer Big Ten okullarına karşı rekabet açısından dezavantajlı durumda.

“Calimony” olarak bilinen ödeme, okulun Haziran 2022'de Big Ten'e gideceğini ve Ağustos 2024'ten itibaren çok daha zengin bir medya hakları anlaşması yapacağını duyurmasının ardından UCLA'yı cezalandıracak. Cal daha sonra Stanford ve Southern ile birlikte Atlantic Coast Konferansı'na katılmayı kabul etti. Metodist, konferansın medya hakları anlaşmasından daha az pay alırken.

Bu ödeme yasalaşırsa, UCLA'nın atletik bütçesine yeni bir darbe daha eklenecek. Bruins'in 2019 mali yılından bu yana 167,7 milyon dolar borcu oldu; bu, okulun Big Ten'e geçişinin bir parçası olarak nakit desteği istemesinin nedenlerinden biri.

UCLA ve diğer Big Ten okullarının, ACC'ye üyeliğinin ilk yedi yılında Cal'in yıllık yaklaşık 11 milyon $'ına karşılık, yaklaşık 60 milyon $'lık bir yıllık medya hakları ödemesi alması bekleniyor. Cal, 10. Yıl'dan tam pay almadan önce önümüzdeki iki yıl içinde konferansın gelir potundan daha büyük yüzdeler alacak.

Drake, mümkün olan maksimum sübvansiyonu önerirken, “Bu, UC Berkeley için, Pac-12 medya hakları anlaşmasıyla ilgili hala iyimserliğin olduğu Aralık 2022'de öngörülenden maddi olarak farklı bir sonuç.” diye yazdı.

Mektupta ayrıca, her iki okulun gelir veya giderlerinde 2024-25 rakamlarına göre %10'u aşan bir değişiklik olması durumunda vekillerin, buna göre ayarlama yapmak için UCLA'nın ödemesini ayrıca görüşecekleri öne sürüldü.

Cal'in atletizm departmanı da ciddi mali zorluklarla karşı karşıya ve bütçesini dengelemek için 2023 mali yılı boyunca kampüsten bildirilen 30 milyon dolarlık sübvansiyona ihtiyaç duyuyor. Drake'in ofisinden gelen mektupta Cal'ın mali açığını kapatmak için alması beklenen önlemlerden bahsediliyordu.

Mektupta, “Bunlar arasında yeni departman gelir akışlarının geliştirilmesi, ek hayırseverlik desteği, atletik bursların kampüs Mali Yardım ve Burslar Ofisi'nde birleştirilmesi ve atletizmle ilgili bağışlanmış fonlardan olağanüstü bir ek ödeme yer alıyor.”