Transfer Janiah Barker, UCLA kadınlarının 1 numaraya yükselmesine yardımcı oldu

doyoutravel

New member
Janiah Barker kendi kendine “Bu şekilde dışarı çıkamayız” dedi.

Texas A&M'in ilk NCAA turnuvasında Nebraska'ya karşı ilk tur karşılaşmasının üçüncü çeyreğinin sonlarıydı, o zamanlar ikinci sınıf forvet olan Barker oynadı ve takımı 17 sayıya kadar gerideydi. Barker, Nebraskalı Jaz Shelley'nin kolunu kaybetmesinin ardından boyalı alanda topu kaptı ve hemen takım arkadaşı Aicha Coulibaly'nin üzerine attı. Takım arkadaşı Aicha Coulibaly sahada hızla koşup gol attı.

Bu sekans, Texas A&M'de 18-5'lik bir seriyle beş sayıya yaklaşan bir ralliyi ateşledi. Barker'ın üçlük atışı maçın bitimine beş dakikadan biraz fazla kala farkı dörde indirdi. Artık bunu hissedebiliyordu. 11. sırada yer alan Aggies, 5. sırayı alt üst etmenin eşiğindeydi.

“İşte başlıyoruz” dedi Barker kendi kendine. “Bu maçı kazanacağız.”

İki dakika kala ve Texas A&M'e iki sayı farkla Nebraska, yıldızı Alexis Markowski'yi postta besledi. Defans oyuncusunu geriye itti, sağına doğru döndü ve çemberin üzerinde zararsız bir şekilde süzülen bir kancalı şut attı. Top, Cornhuskers'tan Natalie Potts'un eline geçti, o da Barker'ın oyunu tek skorlu bir oyun olarak tutmak için yaptığı empatik blokla karşılık verdi.

UCLA'dan Janiah Barker (sağda), Pazar günü Pauley Pavilion'da Nebraska'dan Kendall Coley'e (solda) karşı top için mücadele ediyor.

(Christina Evi/Haberler)

Coulibalily gol atıp 16 saniye kala serbest atış kullandığında Aggies bir sayı farkla öne geçti. Üzüntü çok uzaktaydı ama Nebraska serbest atışları kullanıp liderliği geri aldıktan sonra Barker topu ters çevirdi.

Nebraska, 1.7 saniye kala bir serbest atış daha ekledi. Texas A&M'in son umudu, Endyia Rogers'tan gelen derin üçlük, zilin çalmasıyla sola doğru gitti ve Aggies 61-59 mağlup oldu.

“Biz içerideydik [the locker room] ağlıyorum,” diye hatırlıyor Barker. “Zordu.”

Dokuz ay sonra Barker, UCLA'ya transfer oldu ancak eski takımının kaybının intikamını almaya odaklandı. Pazar günü, 1 numaralı Bruins'in Nebraska karşısında aldığı 91-54 galibiyetini sekiz sayı, sekiz ribaund ve dört asistle tamamlayarak kendi intikamını aldı.

Barker'ın yüksek kişisel standartları, onu offseason sırasında College Station, Texas'tan Westwood'a götüren yolculuk sırasında açıkça görülüyordu.

UCLA koçu Cori Close, Barker'ın programdan ayrılabileceğini düşündüğünü söyleyen Aggies koçu Joni Taylor ile Final Four'daydı. Close bu konuda hiçbir şey düşünmedi çünkü Barker'ın Los Angeles'a gelmeyi düşünme şansı olduğunu düşünmüyordu.

UCLA forveti Janiah Barker kollarını havaya kaldırıyor ve Bruins'in 1 numaralı Güney Carolina'yı yenmesini kutluyor

UCLA forveti Janiah Barker kollarını havaya kaldırıyor ve 24 Kasım'da Pauley Pavilion'da Bruins'in Güney Carolina'nın 1 numaralı takımını yenmesini kutluyor.

(Gina Ferazzi/Haberler)

Bruins'in zaten derinliği vardı, Barker ise Aggies'in yıldızı ve hücumun odak noktalarından biriydi. Ancak transfer portalına girdiğinde kendisine teklifler gelmesine rağmen Barker kendini kaybolmuş hissetti.

Barker'ın kaç atış yaptığını ve ne kadar para istediğini soran takımlar vardı ama aklındaki tek şey kazanmaktı. UCLA'nın sunduğu fırsatlar, eğitim ve gelişim tam olarak aradığı şeylerdi. Gözünü Bruins'e dikmişti ve sunulan programa katılma mücadelesine hazırdı.

“Zor bir şekilde arıyordum. UCLA'ya gitmenin kolay bir şey olmayacağını biliyordum” dedi bu hafta. “Bu takımda zaten çok sayıda harika oyuncu var. … Bir bakıma, yer için bir mücadele gibi geliyor. Her gün kendinizin en iyi versiyonu olmalısınız. … Bu beni daha iyi olmaya zorluyor ve ben de bunu arıyordum.”

Barker'ın menajeri uzanıp UCLA'ya gelmek istediğini açıkladığında Close şok oldu. Bruins, forvet Timea Gardiner'dan yeni bir taahhüt almıştı ve bu da kadroya daha fazla derinlik katmıştı.

Geriye dönüp baktığında “şimdiye kadarki en kötü işe alım” olarak değerlendiren Close, Barker'a bunu yapmak istediğinden emin olup olmadığını ve neden UCLA'ya gelmek istediğini defalarca sordu. Close, koçluk tarzının Barker'ın alışık olduğundan çok daha yapılandırılmış olduğunu belirtti. Tüm oyuncular için toplum hizmeti zorunluluğu bulunduğunu belirtti.

Close, “Ona 'Evet, boşver' demesi için her türlü nedeni verdim” dedi. “Ama yapmadı.”

Close, Barker'ın kendisine şunu söylediğini anımsıyor: “Diğer harika oyuncularla oynamak istiyorum. Batman olmanın benim için en iyisi olduğunu düşünmüyorum, gerçekten iyi bir takımda Robin olmak benim için sorun değil.”

Bir sonraki adım Barker'ı resmi ziyareti için kampüse getirmekti. Los Angeles'a ilk gelişiydi ve Close onlara kampüsü ve Westwood Village'ı gezdirirken ve onları evine davet ederken ona babası ve erkek kardeşi eşlik ediyordu.

Barker idmanlara katılmalı. Bu Close'un genellikle ziyaretlerde yaptığı bir şey değil ama Barker'ın takıma nasıl uyum sağlayacağını ve sahada işleri nasıl toparlayabileceğini görmek istedi. Geçişi ve saha görüşü Close'a dikkat çekti. Barker daha sonra takımla birlikte mücadele etti.

“Yoruldum. Sahada bir aşağı bir yukarı koşamıyordum,” diye hatırladığında Barker güldü. “Yine de deniyordum.”

Ziyaretin sonunda, UCLA'nın çekirdek emektar grubunun – Gabriela Jaquez, Lauren Betts, Londynn Jones ve Kiki Rice – hepsinin “Koç, ihtiyacımız olan şey o” dediğini yakından hatırladık.

Barker'a o gün burs teklif edildi ve Barker hemen işe koyuldu.

Barker, “Ağladım çünkü 'Kardeşim, bunun ne kadar büyük bir nimet olduğunu bilmiyorsun' diyordum” dedi. “Bana kesinlikle bir şans verdiler. Beni tanımak istediler ve onlar sadece basketbol insanı olan tipte insanlar değiller. Bir insan olarak iyi olduğunuzdan emin olmak istiyorlar ve bu ilk günden beri biliniyor.”

Charlisse Legler-Walker, tüm yeni gelenlerin, birinci sınıf öğrencilerinin ve transferlerin kampüse geldiği gün Barker'la tanıştı. Washington Eyaleti'nden transfer olan bir gardiyan olan Legler-Walker, üniversite kariyeri boyunca tanıştığı çoğu insanın, özellikle de yeni insanlarla karşılaştığı durumlarda, ilk başta biraz utangaç ve içine kapanık olduğunu belirtti. Ve sonra ona doğru yürüyen ve “Naber, ikizim!” diye bağıran Barker vardı. kendini tanıtmadan önce.

Legler-Walker, “Sadece onun orada olması, kendinden emin ve açık sözlü olması ve insanları konuşturmaktan korkmaması gerçekten çok yardımcı oluyor” dedi. “Ve sanırım o ilk haftada, o ilk günde en çok yardımcı olan şey onun getirdiği tavır ve enerjiydi.”

Bu nitelikler aynı zamanda sahaya da yansıyor. Barker, Bruins'e bulaşıcı bir sertlik katıyor. Etrafında yetenekli golcüler bulunan Barker, azmi sayesinde takıma kimliğini kazıdı. Takımın savunmada baskı yapacak, topun üstünde duracak ya da top çalma ve ribaund alacak birine ihtiyacı olsun, aradıkları kişi odur. Onun enerjisi Bruins'in o zaman üstünlük kurmasına yardımcı oldu – Hayır. 1 Güney Carolina telden tellere, 77-62'lik bir galibiyete doğru ilerliyor.

Barker, “Benim bir köpek olduğumu biliyorlardı ve biraz daha dayanıklılığa ihtiyaçları olduğunu biliyorlardı ve bunu onlara verebileceğimi hissettiler” dedi. “Onların istediği şey bu ve ben de onlara bunu veriyorum.”

Barker, şutları düşmese bile takımına yardım edebileceği birçok yol olduğunu biliyor.

Barker, “Her zaman bir şeyler yapabilirsiniz” dedi. “Savunmaya gidebilirsin, ribaund alabilirsin. Ve bir köpeği köpek yapan şeyin bu olduğunu hissediyorum. … Çünkü gol atabiliyorum. Bire bir gitmek istersen beni koruyamayacağını biliyorum. Üstüne üstlük, eğer bugün şut atamazsam, etrafımda şutörlerin olduğunu biliyorum, o yüzden iyiyim. Geri kalan her şeyi yapacağım ve oyunu başka bir şekilde etkileyeceğim.

Tahvil, 13-0'lık bir başlangıç sırasında karşılığını veriyor. Barker maç başına 21 dakikada 10 sayı ve 8 ribaund ortalamaları yakaladı.

Big Ten takımlarının zorlu mücadelesine karşı UCLA için program daha da zorlaşıyor. Texas A&M'de yayınladığı takım liderliği istatistiklerini her zaman sunamasa da Barker'ın amansız çabası Bruins için paha biçilmez olmaya devam etmeli.