Lauren Betts, Illinois karşısında UCLA zaferinde bir okul rekoru kırıyor

doyoutravel

New member
Lauren Betts, UCLA kadın basketbol takımı, sağ ayak yaralanması nedeniyle bir oyunu kaçırdıktan sonra yıldız merkezini karşıladığı için oyun öncesi ısınma geçirdi.

Yürüyüş botu gitti ve Betts, Perşembe gecesi 25 numaralı Illinois'e karşı 3 numaralı UCLA için bir etki yaramadı. Oyunun ilk sepetini bir geri dönüşü attı ve hemen varlığını diğer tarafta bir blokla savunmada hissettirdi.

Betts, UCLA'nın Pauley Pavilion'daki 70-55 galibiyetinde oyun en yüksek 22 sayı, yedi ribaunt ve altı blokla bitti.

Bloklarını toplam 67'ye iten Betts için tarihi bir geceydi ve Monique Billings'in bir sezon için okul rekorunu kırdı. 66 blok elde etmek için Billings 34 oyun aldı; Betts sadece 23'te başardı.

Betts'in büyüklüğü rakip antrenörlerden hayranlık uyandırmaya devam ediyor.

“Onu bir daha görmek istemiyorum,” dedi Illinois teknik direktörü Shauna Green. “O kuşak bir oyuncu … çok etkilendim. Ülkedeki en iyi yazı oyuncusu ve belki de en iyilerinden biri. ”

Betts 34 dakika oynadı, geri dönüş hareketlerini ve yukarı ve alt puanlamayı sergilerken direkte akıcı bir şekilde hareket etti. Yaralanmasından kalma bir etki göstermedi. Bruins onu erken bir odak noktası haline getirdi ve Illinois'in cılız savunucularını sömürmek için sık sık besledi.

Bruins kusurları olmadan değildi. Pazar günü Michigan Eyaletine karşı bir üzüntüden kaçtıktan sonra, Illinois'e karşı ikinci yarıda uzaklaşmak için mücadele ettiler.

UCLA teknik direktörü Cori Close, 13 Şubat'ta USC'ye kaybından bu yana takımın oyunundan memnun değildi ve Illinois'e karşı çaba hakkında sözler kırmadı. Yakın için, Bruins hala USC oyunundan bir akşamdan kalma hissediyor gibi görünüyor – tek kayıpları.

UCLA gardiyanı Elina Aarnisalo, sağda, ilk yarısında Illinois muhafızı Genesis Bryant'ın önüne düşerken topu geçiyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

UCLA teknik direktörü Cori Close, Perşembe günü Illinois'e karşı dördüncü çeyrekte oyuncularına talimat veriyor.

UCLA teknik direktörü Cori Close, Perşembe günü Illinois'e karşı dördüncü çeyrekte oyuncularına talimat veriyor.

(Robert Gauthier / Haberler)

“Sonuç olarak, şehirdeki bağırsakta yumruklandıktan sonra rahatsızlık bulamazsak, daha büyük sorunlarımız var, değil mi?” Dedi. “Bağırsakta yumruk attık ve bu takımdan gördüğüm bir tür sertlik ve bir sonraki oyun hızına cevap vermedik.”

Close, Bruins'in “tutku, tutku, odaklanma gibi temel bileşenlerden yoksun olduğunu söyledi [and] Saldırganlık ” – Daha önce onlardan gördüğü nitelikler, ancak son oyunlarda eksik olduklarına inanıyor.

Başlangıçta Bruins, yaralanmalar nedeniyle sadece sekiz oyuncuyu giydiren bir Illinois takımına karşı kaçacakmış gibi görünüyordu. UCLA, Illinois üçüncü çeyreğin sonunda 43-39'a kesmeden önce oyunun en büyük liderliği olan devre arasında 14 puanlık bir avantaj sağladı. Illinois, üzüntüyü çekmeye çalışırken Bruins'i 16-13'e saldırdı.

“Koç [John] Ahşap eskiden 'Coşku olmadan hiç bir şey harika bir şey elde edilmez' derdi. Ve sanırım ABD'de daha fazla coşku var ”dedi. “Kalplerine güveniyorum, iş ahlaklarına güveniyorum, bu yüzden bunun yolunda neler olduğunu bulmalıyız ve Iowa'ya gitmeden ve tükenmiş bir kalabalığın önünde oynamadan önce bu zorunlu olacak.”

Ancak Bruins, dördüncü çeyrekte uzaklaştı ve Illinois 27-16'yı sıralayan bir rakibe karşı sekizinci galibiyetini kazanmak için geride bıraktı.

Betts, UCLA (genel olarak 25-1, 13-1 Big Ten) içeride egemenlik yaparken, boyada 46 puan alıyor. Kiki Rice, 16 puan, beş ribaunt ve dört asiste katkıda bulunarak önemli bir rol oynadı.

Rice, “Liderimizi uzatmak için biraz daha fazla puan almam gerekiyordu” dedi. Bunu yaptım. … Her zaman gol atamayacak kadar baskı yapmıyorum, bu yüzden ekibimiz için en iyi seçeneği bulmakla ilgili ve bu benim işim. ”

Bruins, Illinois (21-6, 11-5) 'in 10 blokla jantta gol atmasını ve 10 top çalma ile geçiş şeritlerini bozmasını engelleyen fiziksel bir savunma performansı vardı. Savunma baskıları 16 ciroyu zorladı ve Illini'yi ritimden uzak tuttu.

Gabriela Jaquez üç top çalma ile takıma liderlik etti. Acımasız savunma çabası Illinois için karışıklığa neden oldu.

Sonucu etkilemese de, Bruins, Betts ile çarpışmasının ardından bir bacak yaralanması sürdürdükten sonra ikinci çeyreğin başlarında Janiah Barker'ı öne sürdü. Barker, takım onu tutmaya karar vermeden önce bacağını devre arasında test etti. Close'un Barker'ın yaralanması hakkında “düşük bacaklı bir durum” olarak tanımlamaktan başka bir güncelleme yoktu.