Kuzey Carolina erkek basketbolu UCLA'yı yenmek için 16'dan geriden geliyor

doyoutravel

New member
NEW YORK – UCLA'nın ikinci yarının ortasında devasa liderliğini kaybetmesi için her şeyin ters gitmesi gerekecekti, neredeyse hesaplanamaz görünüyordu.

Tyler Bilodeau'nun birbiri ardına üç sayılık atışları ve çemberin etrafından sıçradıktan sonra nihayet topun isabet etmesiyle Bruins, neredeyse dörtte birlik bir süre boyunca her toplantıda kendilerine eziyet eden mavi kan arkadaşlarına karşı bir atılım yapma yolunda oldukça ilerlemiş görünüyordu. bir yüzyıl.

Bilodeau'nun pek çok denemede oyundaki beşinci üçlük atışı, Cumartesi öğleden sonra Madison Square Garden'da 12 dakika 50 saniye kala UCLA'ya Kuzey Carolina karşısında 16 puanlık bir üstünlük sağladı ve büyük ölçüde Carolina mavisine bürünmüş kalabalığı susturdu.

Yaklaşık bir dakika sonra bir düdük çaldı. Bilodeau'ya dördüncü faul çalındı.

Bu, top kayıplarından, kaçırılan serbest atışlardan ve bunun ardından gelecek gereksiz faullerden daha büyük bir sorun yarattı.

Yıldız oyuncusunu hemen çeken UCLA antrenörü Mick Cronin, “Sorun Tyler Bilodeau'nun oyunda olmamasıydı” dedi.

Sonraki 6,5 dakika boyunca Bilodeau'nun yokluğunda, 18 numara Bruins, CBS Sports Classic'teki 76-74'lük acımasız yenilgi sırasında fena halde zayıfladı.

Bilodeau 11:45 kala oyundan çıktığında 14 puanlık fark, bitimine 5:15 kala döndüğünde üçe düştü. Cronin, 47 faul içeren bir maçın oynanması nedeniyle Bilodeau'yu daha önce tekrar oyuna sokmak istemediğini söyledi.

Bilodeau, takımının çöküşünden kendisini sorumlu tuttu.

Bilodeau, yaşadığı iğrenç belaya atıfta bulunarak, “Daha akıllı olmalıyım” dedi. “Bunlara müdahale edemiyorum veya aptalca fauller alamıyorum çünkü bu takıma zarar veriyor, bu yüzden bu benim sorumluluğumda.”

Geri döndüğünde Bilodeau, son dakikalarda altı serbest atıştan dördünü kaçırarak çözülmeye katkıda bulundu. Takım olarak Bruins ikinci yarıda sekiz serbest atış kaçırdı.

10 saniye kala bir sayı geride kalan Bruins, topu en korkusuz oyuncusunun eline verdi. Sebastian Mack takımına istediği sonu veremedi.

UCLA'dan Sebastian Mack, Cumartesi günü Kuzey Carolina'ya karşı ilk yarıda şut atıyor.

(Frank Franklin II / Associated Press)

Mack (22 sayı), bir saniyeden az bir süre kala kısa bir geri dönüş atağı hedefin dışına çıkmadan önce defans oyuncusunu geri çekti ve takımının kaderini belirledi.

Cronin, mağlubiyetin çoğunu oyun kurucularına yükledi. Skyy Clark, faul yapmadan önce iki bire bir durumun ön ucunu kaçırdı ve Bruins'e dört puan kadar puan kazandırdı (10-2). Dylan Andrews, Kuzey Carolina'yı (7-5) sonuna kadar geri gelip Bruins'in dokuz maçlık galibiyet serisine son verecek pozisyona getirdi. nokta.

Cronin, vurgulamak için kendini tekrarlayarak, “Kazanmak zor,” dedi. “Kazanmak zor.”

UCLA ayrıca oyunun büyük bir kısmını, ilk yarıda vücuduna aldığı darbeyi karşılayan ve sadece dokuz dakikada iki sayı atan forvet Eric Dailey Jr. olmadan oynadı.

Dailey'yi ikinci yarının sadece 12. saniyesinde çeken ve onu bir daha oyuna sokmayan Cronin, “Kendisinde değildi” dedi. “Erken dönemde iyi oynamadı ve yüzüne şut attı ve onun aynı olmadığını görebiliyordum.”

Bilodeau 26 sayı attı ve oyuna yeniden girdikten sonra sadece iki sayı attı. Kuzey Carolina koçu Hubert Davis, işlerin gidişatı göz önüne alındığında Bilodeau'nun daha erken gelmemesine şaşırdı mı?

Davis, 14 şutun dokuzunu ve altı üçlükten beşini atan bir oyuncuya “Hayır,” dedi. “Geri gelmesi gerektiğini düşünmedim.”

Guard Ian Jackson, seride art arda yedi maç kazanan ve Chapel Hill'de Ocak 2000'den bu yana Bruins'e yenilmeyen Kuzey Carolina adına yedek kulübesinden 24 sayı atarak takım rekorunu kırdı.

UCLA, son haftalarda bu tür gergin maçları ortaya çıkardı ve heyecan verici zaferler için Oregon ve Arizona'yı geride bıraktı. Cronin, oyuncularını Kuzey Carolina'nın yakın geçmişi göz önüne alındığında geri dönüş yapacağı konusunda uyardığını söyledi.

Cronin takımına mesajı hakkında şunları söyledi: “Gelmeye devam edecekler, daha hızlı oynayacaklar, küçülecekler, topu yönlendirecekler, faul yapmaya çalışacaklar.” “Faul yapmayarak iyi bir iş yapmadık”

En kötü faullerden biri, North Carolina'dan RJ Davis'in (17 sayı) topu sürmesi ve faul yapılarak serbest atış çizgisine gönderilmesi ve 13.6 saniye kala Tar Heels'e 75-74 üstünlük sağlamasıydı.

Kuzey Carolina, yalnızca 50 saniye önde olduğu bir maçı kazanmayı sürdürdü ve Cronin'e, takımı gelecek hafta sonu Gonzaga ile karşılaşmadan önce düşünecek çok şey verdi.

Cronin son dakikalarda tekrarlanan hatalar hakkında “Benim takımlarım böyle şeyler yapmaz” dedi. “Dolayısıyla, bu grubu – geçen yıl da aynıydı – birkaç yıl önce bulunduğumuz yere getirmek için hâlâ mücadele ediyorum. Onun kadar akıllı adam bulmak zor [veteran players] Tyger Campbell ve Dave Singleton. … Çok fazla faul yaptık ve sen hak ettiğini alacaksın.”