Ikaika Malloe, UCLA'nın savunmasını düzeltmeye kararlı hissettiğini söylüyor

doyoutravel

New member
Bu, UCLA'nın futbol antrenman sahasında sezonda düzinelerce kez gerçekleşen aynı sıra dışı sekansla başladı; bir koç, muhabirlerle konuşmaya devam ediyor ve her zamanki alış-verişlerle meşgul oluyor.

Savunmanın basitleştirilmesi ve oyun kurucuya daha fazla baskı uygulanmasıyla ilgili sorular soruldu. Hesap verebilirlik, detaylara dikkat etme ve doğru defans oyuncularını oyun yapabilecek pozisyona getirme konularında cevaplar verildi.

Sonra koç gözyaşlarını kırpmaya başladı, sesi dikkat çekiciydi, sözleri angarya gibiydi. Değişimdeki rutin her şey bambaşka bir şeye dönüştü.

Savunma koordinatörü Ikaika Malloe Salı günü, “Biliyorsunuz, bu savunmayı seviyorum çünkü kendimi onların bir parçası gibi hissediyorum” diye başladı ve hâlâ bir arada tutuyordu. “Bana istediğimi vermek için çok çalışıyorlar, biliyorsun, ve diğer taraftan, ben yapamam dostum, yani Pazar günü saat 3'ten beri ayaktayım çünkü sadece bu takımı hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.

Malloe artık soğukkanlılığını korumaya çabalayarak, “Bu çocuklar çok kavga ediyor dostum,” diye devam etti, “ve sanırım birbirimize olan sevgimiz bizi ayakta tutan şey. Ama temelde teknik olarak bu benim işim. Kazanabilmemiz için bu çocukları daha iyi hale getirmem lazım.”

Ve bununla birlikte, Malloe veda etti ve yetenekli bir ileri koşucu ekibinin NFL'ye gitmesinden ve sorumlu adamın şehrin diğer ucuna USC'ye gitmesinden bu yana bir sürü saçmalık olan savunmayı yeniden canlandırma çabalarına devam etmek için antrenman tesisine geri döndü.

Sahne, Bruins antrenörü Şubat ayında Ohio State'e gittiğinde, bir avuç oyuncunun Malloe'yu Chip Kelly'nin yerine şampiyon yapmasını sağlayan tutku ve bağlılığı ortaya çıkardı. Malloe (mull-OY olarak telaffuz edilir), UCLA'nın DeShaun Foster'a dönmesinin ardından savunma koordinatörü olarak yeni görevinde mutlu bir şekilde kaldı ve çeyrek asırdan fazla bir süreyi sessizce isim yapmak için harcayan birinin karakterini korudu.

UCLA savunma koordinatörü Ikaika Malloe, Salı günkü antrenmanın ardından medyayla yaptığı 11 1/2 dakikalık oturumda duygusallaştı ve işleri iyileştirme sorumluluğunu kendisine yükledi.

“Bana istediğimi vermek için çok çalışıyorlar. … Bu takımı hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.” pic.twitter.com/BI87qIvIyw

— Tracy McDannald
📎
(@Tracy_McDannald) 1 Ekim 2024
Baharda Malloe, “Koç Kelly gittikten sonra şunu düşündüm” dedi. [Foster] alabileceğimiz en iyi cevaptı.”

Tükenmiş bir savunmaya çözüm bulmak çok daha zor olacaktır. Laiatu Latu, NFL seçmelerinin ilk turunda Indianapolis Colts'a gitti. Diğer ileri koşucu Grayson Murphy Miami Dolphins'e, ikizi Gabriel Murphy ise Minnesota Vikings'e gitti. Defans oyuncusu Darius Muasau New York Giants'a gitti.

Tek kayıplar bunlar değildi. Savunma koordinatörü D'Anton Lynn, yıldız güvenliği Kamari Ramsey ve köşe bağı John Humphrey'i de yanında USC'ye götürdü.

Bu, oyun kurucu üzerinde çok az baskı oluşturan bir savunmayı yönetmek için büyük ölçüde bir dizi transfer ve kariyer yedeklemesi bıraktı. Bruins (genelde 1-3, 0-2 Big Ten), Cumartesi günü State College Beaver Stadyumu'nda yedinci sıradaki Penn State'e (4-0, 1-0) karşı oynadıkları son üç maçta sıfır çuval kaydetti. Baba.

Malloe, UCLA'nın Oregon'a karşı aldığı 34-13'lük mağlubiyete atıfta bulunarak, “Son maçta dört kaçırdığımız çuval vardı” dedi. “Bu kısmen topun diğer tarafında olan sporcudan, kısmen de uygulama açısından ayrıntılara dikkat edilmemesinden kaynaklanıyor. Yani bir kez daha bunun tüm sorumluluğunu üstleniyorum. Biliyor musun, pas hücumu yaratmanın bir yolunu bulmalıyım.”

Malloe personel ve planla uğraştı. Oluwafemi Oladejo'yu defans oyuncusundan kenar hücum oyuncusuna taşıdı. Luke Schuermann'ın rolünü daha çok koşuyu durduran bir oyuncudan, pas atan bir oyuncuya dönüştürdü. Kenar hücum oyuncusu sakatlıktan sonra tamamen forma kavuştuktan sonra Cherif Seye'yi mümkün olduğu kadar sahaya çıkardı.

Hiçbiri kayda değer bir fark yaratmadı.

UCLA, ülke genelinde toplam savunmada 98. sırada (maç başına izin verilen 398,2 yarda), skor savunmasında 104. sırada (ortalama 30.8 puandan vazgeçildi) ve üçüncü-aşağı dönüşüm savunmasında (rakiplere izin veren son ölü) 133. sırada yer alıyor. şanslarının %58,2'siyle başarılı olurlar).

Takımın eksikliklerini uygulama eksikliğine bağlayan patronundan farklı bir üslup kullanan Malloe, başarısızlıkların antrenör kadrosuna kadar takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Malloe, “Oyuncular maç kazanıyor” dedi, “ama eğer kaybediyorsak bu bize geri dönecek ve film çalışmalarından nasıl daha iyi olabileceğimize, oyun planına kadar tüm sorumluluk bize geri dönecek. o zaman en önemlisi, göz disiplini, teknikler ve temeller gibi bunları geliştirebiliriz. Bunun bize kazanma şansının daha yüksek olduğunu düşünüyorum.”

Şaşırtıcı bir şekilde, büyük personel kayıpları göz önüne alındığında, UCLA'nın savunması, maç başına 14,8 sayı ortalamasıyla kolej futbolunda altıncı en düşük rakama sahip bir takım için en büyük suçlu olmadı. Oregon'a karşı Bruins'in savunması hücumunu geride bıraktı. Güvenlik Bryan Addison, Dillon Gabriel pasının önüne adım attı ve Bruins'in oyundaki tek golü için 96 yarda müdahaleye karşılık verdi.

Bu arada UCLA'nın hücumu iki saha golü ve bir o kadar da top kaybı üretti.

Foster savunma oyuncuları hakkında “Onları birkaç talihsiz duruma soktuk” dedi. “Fakat savunmanın iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum; adamlar hâlâ sıkı oynuyor. Biliyorsunuz, devre öncesindeki müdahale bize gerçekten biraz güç ve hayat verdi ve umarım bunu geliştirmeye devam edebiliriz.”

Geçen yaz 50 yaşına giren Malloe'nin, üzerinde çalışmak zorunda olduğu her şeyden en iyi şekilde yararlanma geçmişi var. Oyunculuk kariyerine Washington'da yedek oyuncu olarak başladıktan sonra, güvenlik ve dış savunma oyuncusu, Huskies'in 1995'te takımın en yüksek beşlik müdahalesini yaparak Pac-10 şampiyonluğundan pay almasına yardımcı oldu.

Koçluk durakları arasında kariyer için bir başlangıç noktası olarak tam olarak bilinmeyen ileri karakollar olan Texas El-Paso, Hawaii, Yale, Utah Eyaleti ve Portland Eyaleti yer alıyor. 2016 sezonu öncesinde mezun olduğu okula savunma hattı antrenörü olarak döndükten ve Huskies'in Kolej Futbolu Playoff'una ulaşmasına hemen yardım ettikten sonra, 2020'de ortak savunma koordinatörlüğüne terfi etti.

Malloe'nin oyuncu koçu olarak itibarı, Latu'yu 2022 sezonundan önce Westwood'a getirdiğinde daha da güçlendi; bu sadece bir akıl hocası olarak değil, aynı zamanda ciddi bir boyun yaralanmasının ardından tıbbi olarak temizlenmeyi bekleyen kenar koşucunun vekil babası olarak da hizmet etti.

Latu'nun annesi Kerry, geçen yıl Malloe'nin oğlunun yanında kalmasının ne anlama geldiği sorulduğunda Haberler'a şunları söyledi: “Ah, çok büyük bir gönül rahatlığı, çünkü koç Malloe'nin nasıl bir erkek olduğunu biliyorum; o bir aile babası ve O samimi biri ve oğlumu gerçekten ama gerçekten önemsediğini biliyorum.”

Latu, Malloe'nin bu iyiliğe karşılık veren ve cesaret mesajları gönderen eski oyuncuları arasında yer alıyor.

Malloe, “Bana sürekli 'Sadece çalışmaya devam et koç, sadece çalışmaya devam et' diyorlar” dedi. “Ama bu benim iş ahlakım. Bilirsiniz, her zaman iş ahlakınıza bağlı olarak bir şeyi – istediğiniz başarıları – elde edebilmeyi diliyormuşsunuz gibi hissedersiniz. Ama bu oyunda bu böyle olmuyor, biliyorsunuz, aslında öyle değil. Topun nasıl düştüğünü asla bilemezsiniz ve benim için bildiğim tek şey başkasından daha fazla çalışmaya çalışmaktır. Yani yapmayı planladığım şey bu.”

Zorluk çeken bir öğrencisi için yaklaşımını değiştiren bir öğretmen gibi Malloe, kavramları açıklama biçimini basitleştireceğini ve temel ilkelerin her duruma uygulanmasını sağlayacağını söyledi. Hatırlatmaların önemini göstermek için oğlunun beyzbol koçuyla ilgili bir anekdot aktardı.

Malloe, oğlu birinci kaledeyken, koçun ona her zaman top yerdeyken ikinci kaleye koşmasını, ancak top havaya çarptığında yarıya kadar beklemesini söylediğini söyledi. Oyuncuların bunu şimdiye kadar bilmeleri gerekip gerekmediğini soran koç, New York Yankees'in ilk kale koçunun, ilk kaleye her ulaştığında stoper oyuncusu Derek Jeter'e aynı hatırlatmayı yaptığını söyledi.

Malloe, “Bunu yanımda taşıdım,” dedi, “bunu yeterince defalarca söyleyebileceğini sanmıyorum.”

Bruins'in, ortalama 496,9 yarda hücumda ülke sıralamasında 11. sırada yer alan Nittany Lions gibi başarılı bir Big Ten takımıyla yüzleşme mücadelesinin üstesinden gelebilmesi için pek çok kişinin bir araya gelmesi gerekecek. Malloe, diğer şeylerin yanı sıra, Jay Toia'yı haftalık olarak karşılaştığı ikili takımlardan savunma yıldızlarıyla serbest bırakmayı planladığını, böylece oyun oynayabileceğini ve Bruins'in haberlerinin yıldırım düştüğünde devam etmesini sağlayabileceğini söyledi.

Malloe, “Ya susmalıyız ya da susmalıyız, bunu söyleyeceğim” dedi. “Bu okulun konferansa girmesinden beklenen fiziksel futbolu oynayabildiğimizi göstermeliyiz.”

Kazansa da kaybetse de oyuncuları ona sadık görünüyor. Malloe'nin küçük muhabir grubunun arkasından konuşmasını izleyen Addison, daha iyiye olan bağlılığı takdir ettiğini söyledi.

Addison, “Koç Malloe, oynaması kolay koçlardan sadece biri” dedi. “Oyuncuları ve savunması konusunda o kadar tutkulu ki yaptıklarıyla ve bize öğrettikleriyle gurur duyuyor, bu yüzden onun böyle davrandığını ve oyun konusunda ne kadar tutkulu olduğunu görmek beni heyecanlandırıyor ve bunu yapmak istememi sağlıyor.” git onun için oyna.”