Ethan Garbers, ilk Big Ten galibiyetinde UCLA'yı Rutgers'a karşı yönetiyor

doyoutravel

New member
PISCATAWAY, NJ —

Üniversitedeki son birkaç maçında ne olursa olsun, Ethan Garbers bu muhteşem öğleden sonrayı her zaman hatırlayacaktır.

Her zaman Piscataway'e sahip olacak.

Sezonun unutulabilir ilk yarısında yenildiği ve hırpalandığı bir dönemden sonra büyük ölçüde görevden alınan UCLA oyun kurucusu, Cumartesi öğleden sonra koçunun mücadelelerinde neden ona sadık kaldığını birbiri ardına hatırlattı.

Garbers kolej futbolunun doğduğu yere gitti ve sezon ortasında bir canlanma yarattı. Bacaklarının yanı sıra her zamankinden daha güçlü koluyla da göz kamaştıran Garbers, SHI Stadyumu'nda Bruins'i Rutgers'a karşı 35-32'lik bir galibiyete taşıyarak sezonun gidişatını bir anda değiştirdi.

Beş maçlık mağlubiyet serisi mi? Üzerinde.

İlk Big Ten zaferi mi? Onların.

Garbers'ın kariyeri zirveye mi çıktı? Her yerde.

Garbers, kariyer rekorları kıran yarda (383) ve touchdown'lar (dört) için 38 pastan 32'sini (%84) tamamladıktan sonra “Harika hissettim, yalan söylemeyeceğim” dedi ve kariyer açısından en iyi 49 yarda touchdown serisine ulaştı. Bu, biletleri tükenen 53.726 kişilik kalabalık için sinsi atletizmini ortaya çıkardı.

Rutgers üçüncü çeyrekte art arda dokuz sayı atarak skoru 21-19'a getirdikten sonra, Garbers iki oyun sonra, beşinci sınıftaki son sınıf öğrencisi Keegan Jones'un arka sahadan 67 yarda golü için açık bir şekilde geri koşmasıyla bağlantı kurduğunda bir çürütme teklifinde bulundu. bu, Garbers'ın kariyerinin en uzun tamamlanmasıydı.

Jones, Rutgers'ın kendisini oyunda neredeyse görmezden gelmesine şaşırdım, dedi; bu, UCLA'nın pas durumlarında geri koşmalarında rutin olarak yaptığı bir şeydi. “Ben de 'Eth! Eth! Eh!' Bana baktığı anda 'Evet, işte başlıyoruz, anladım… şimdi bu şeyi beşiğe götürmeliyim' dedim. ”

Daha sonra, üçüncü ve birincide Garbers, ilk düşüşü belirtmek için kolunu öne doğru itmeden önce altı yarda boyunca hızla ilerledi ve kendi yolunda döndü. Ünlem işareti, dördüncü çeyreğin başlarında, Garbers'ın Jalen Berger'e dokuz yardalık bir pas için geri koşarken bulması üzerine üçüncü bir düşüş daha geldi.

Öne çıkanların çoğu Garbers'ın, bu sezonu ilk kez herhangi bir müdahale olmadan bitirirken takımına önceki en yüksek puanlarının iki katından fazla yardım ettiği gündü.

UCLA antrenörü DeShaun Foster, “Bu adamla gurur duyuyorum” dedi. “Biliyorsunuz, takım gerçekten onun arkasında duruyor ve o gerçek bir takım oyuncusu, gerçek bir kaptan ve bu hücumda lider.”

Garbers ve takım arkadaşları, UCLA taraftarlarının oturduğu stadyumun bir köşesine koşarak kutlama yaptılar; oyuncular, birbirlerine su sıkmak ve dövüş şarkısını söylemek için sevinçli soyunma odasına dönmeden önce uzun yolculuğu yapanları tebrik etmek için işaret ettiler.

Bruins (2-5, 1-4), Scarlet Knights'a (4-3, 1-3) karşı sahadaki başarısının ardından hücumda 478 yarda kaydetti ve bu kategoride üç haneli sayılara neredeyse ulaştı. Art arda galibiyet formasyonu oyunları onlara 95 yarda bıraktı.

Jones, oyuncuların sezon öncesinde defalarca “patlayıcı” olarak etiketlediği bir hücum hakkında “Bu elimizde olanın sadece küçük bir kısmı” dedi. “Elbette çantamızda çok daha fazlası var.”

Jones (114 yarda beş yakalama) ve sıkı son Moliki Matavao (104 yarda altı), Bruins'e 2021'de Fresno State'e karşı yaptıklarından bu yana ilk kez aynı oyunda iki alıcının 100 yarda geçmesini sağladı.

UCLA'nın tek önemli kusuru, büyük oyunlarda defalarca mağlup edilen ve cezalandırılan ikincil bir kusurdu; Garbers'ın 3½ dakika kala bir kargaşayı kaybetmesinden bahsetmiyorum bile. Rutgers sonunda Kyle Monangai'nin bir yardalık serisinde 1:23 kala skoru 35-32'ye getirdi, ancak UCLA'dan Grant Gray ofsayt vuruşunu kurtardı ve takım arkadaşı Logan Loya adil bir yakalama sinyali vermemiş olsaydı touchdown için topu geri verebilirdi. .

Garbers, UCLA'nın ilk yarıdan önce sezonun en yüksek skorunu elde etmesine yardımcı oldu, Bruins, yarının bitimine 22 saniye kala 22 yardalık bir touchdown'da TJ Harden'ı geri koşarak 17 sayı sınırını aştı. UCLA 21-10 öndeydi ve bazı Rutgers taraftarları soyunma odasına giderken takımlarını yuhaladı.

Rutgers grubu maç öncesinde nezaketen dövüş şarkısını çaldığı andan itibaren Bruins adeta kendilerini evlerindeymiş gibi hissetti.

Hücum hattı neredeyse her oyunda ayakta kalan Garbers, Bruins'i nadiren üçüncü ve uzun süre karşı karşıya bırakan çeşitli perdeleme ve savurma paslarıyla Scarlet Knights'ın savunmasını parçaladı. Loya'ya yaptığı beş yardalık pas, başarılı bir açılış sürüşünü tamamladı ve Garbers, birkaç hatasını fazlasıyla telafi etti.

Üç yarda kayıp için topa atılmadan önce Berger'e el atmayı beceremeyen Garbers, takımının cesur bir çağrı yapmasına yardımcı oldu. İkinci çeyreğin ortasında UCLA kendi 18 yarda çizgisinde dördüncü ve birinciyle karşı karşıya gelirken Garbers, Foster'ın devam etme kararını iki yarda koşarak ve bir ilk mağlup ederek ödüllendirdi.

Garbers'ın en iyi oyunu daha sonra aynı sürüşte hücum çizgisinin yakınında bir defans oyuncusuna sert bir darbe indirerek, dışarı çıkıp 49 yardalık bir gol için kenar çizgisinin etrafından dolaşarak geldi.

Garbers, “Daha mükemmel olamazdı” dedi. “Son bölgeye gelene kadar bana dokunulmadı. Tüm övgüler alt sahayı bloklayan adamlara ait.”

Foster, takımının yaklaşık iki aydaki ilk zaferini, Bruins'in son beş maçından dördünü kazanmasını gerektiren bowling hakkı için tatmin edici bir adım olarak nitelendirdi. Garbers böyle oynamaya devam ederse bir şansları olabilir.

Garbers, “Hiçbir şey sonuçta o 'W'yi elde etmekten daha iyi olamaz; bu dünyadaki en iyi duygudur” dedi. “Bütün istatistiklerin, bütün bunların hiçbir önemi yok. Sadece adamlarımın gülümsediğini görmek ve bu beş saatlik uçuşta iyi vakit geçireceğimizi bilmek.”