Chip Kelly, UCLA'da elde edemediği tatmini Ohio State'te buluyor

doyoutravel

New member
Ohio Eyaleti, Rose Bowl'da Kolej Futbolu Playoff çeyrek finalinde Oregon'la oynamak için Pasadena'ya yapacağı gezi için çantalarını toplarken, hücum koordinatörü Chip Kelly belirli bir eşyadan yeterince aldığından emin oluyor.

Biraz kıkırdayarak, “Daha fazla güneş kremi almam lazım,” dedi. “Columbus'ta uzun zamandır güneşi göremedik.”

Kelly, UCLA Bruins'in baş antrenörü olarak altı yıl boyunca dolaştığı kenar çizgiye geri dönecek; bu, bir zamanlar onu Kaliforniya'nın en yüksek maaşlı eyalet çalışanı yapan ve geçen Şubat ayından itibaren Ohio State'in dizginlerini eline almak için istifa ettiği bir iş. suç. Bu hamle ve bunun zamanlaması birçok Angeleno'nun arasındaki köprüleri yakmış olsa da, Rose Bowl'da oynamanın önemi onun gözünden kaçmış değil.

Kelly, “Oyunun kendisi ve Rose Bowl'un kendisi oynamak için ikonik bir yer” dedi. “Batı Yakası'nda saat 2'deki başlama vuruşunda olmak ve 1 Ocak'ta olmak çok özel. Heyecanlıyım. [It’s] Başka bir rolde de koçluk yapma fırsatı, bunun gerçekten özel olacağını düşünüyorum.”

Kelly'nin bahar antrenmanları başlamadan hemen önce Columbus'a doğru yola çıktığı dönemde gönüllü olarak baş antrenörlükten koordinatörlüğe geçiş duyulmamış bir şeydi, ancak Cumartesi sabahı yaptığı yorumlar, NIL döneminde işi bıraktıklarını söyleyen diğer yüksek profilli üniversite koçlarınınkine benziyordu.

Kelly artık dikkatini NIL, destekçiler, yönetim, işe alım ve transfer portalı arasında bölmek zorunda olan bir icra kurulu başkanı değil; o artık yalnızca X'ler ve O'larla ilgilenmesi gereken şube müdürü.

“Bir baş antrenörün yapması gereken daha çok futbol ve çok daha az genel toplantıydı.” dedi. “Bazen bir baş antrenör olarak birçok farklı şapka taktığınızı düşünüyorum. Açıkçası bir koordinatör olarak ve sadece oyun kuruculara koçluk yaparken durum biraz farklı.

“Yani çok eğlenceliydi; her gün oyuncularla birlikte toplantı odasında olmaktan gerçekten keyif alıyorum. Bir baş antrenör olarak farklı toplantı odalarında dolaşıyorsunuz, ancak koordinatör olarak her zaman oyun kurucularla birliktesiniz. Bu yüzden işin bu yönünden gerçekten keyif aldım.”

Philadelphia Eagles taraftarı olarak yetişmesi Kelly'nin baş antrenörlük yıllarına denk gelen ilk oyun kurucusu Will Howard için de bu duygular karşılıklı. Kelly, toplantıları sırasında ara sıra Eagles'la geçirdiği döneme ait, Howard'ın çocukluğundaki önemli oyuncuları öne çıkaran bir film çekecek.

Howard, “İzleyerek büyüdüğüm en iyi oyunculardan bazılarına koçluk yaptı” dedi. “Ve onunla çalışmaya başladıkça ve pek çok konuda onunla aynı fikirde olmaya başladıkça, bu yıl ne kadar çok geçtiyse… Şu anda gayet iyi bir uyum içinde olduğumuzu hissediyorum. ”

Ohio Eyaleti baş antrenörü Ryan Day (solda), Ağustos ayında Akron'a karşı oynanacak maç öncesinde hücum koordinatörü Chip Kelly ile konuşuyor.

(Jason Mowry / Getty Images)

Howard'ın tecrübeli varlığı, oyun planı toplantılarına sık sık QB1'ini getiren Kelly'yi canlandırdı. Farklı durumlara ilişkin fikirleri birbirlerinden aktarabiliyorlar ve Howard, bu durumların içinde daha önce bulunduğu için durumlar hakkında fikrini belirtme deneyimine sahip, bazı çağrıları geri çevirebiliyor, neden onlarla aynı fikirde olmayabileceğini açıklayabiliyor ve kendi önerilerini verin.

Bu deneyim Howard'ı Kelly için çok değerli kıldı.

Howard, “Sanırım ilişkimiz yıl geçtikçe daha da iyiye gitti” dedi. “Onunla geçirdiğim zamandan ve onunla çalışmaktan büyük keyif aldım. Bu konuda iyi vakit geçirdik ve bu işi doğru şekilde bitirmek istiyoruz.”

Howard, Rose Bowl'da Kelly ile bağı olan tek oyun kurucu değil.

Dillon Gabriel'in Oregon Ducks için Heisman Trophy finalisti olmasından birkaç yıl önce ve hatta Oklahoma'da adını duyurmadan önce, Gabriel UCLA'da neredeyse Kelly'nin yerine geçiyordu.

Kelly'nin gözü, Hawaii'deki Mililani Lisesi'ndeyken, 9.948 kariyer pas yardası ile eyalet rekoru kırdığından beri Gabriel'in üzerindeydi. İlk iki yılını Central Florida'da geçirdi ve 2021 sezonunun ardından transfer portalına girdiğinde Gabriel, bir ay sonra Sooners'a geçmeden önce Bruins'e olan bağlılığını açıkladı.

Gabriel'in başarısının hiçbiri Kelly'yi şaşırtmadı. Doğruluğu, sakinliği ve atletizmi Kelly'yi uzun süredir onun hayranı yaptı.

Kelly, Gabriel için “Onun oyun kurucu pozisyonu için özel olduğunu düşündüğüm bir duruşu var” dedi. “Fazla sarsılmış gibi görünmüyor. Orada neyi başarmak istediklerini gerçekten anlıyor ve aynı zamanda gerçekten atletik, dolayısıyla atış açısından bazı seçeneklerini kaldırırsanız, sizi bacaklarıyla yenebilir. Bu yüzden onun tam bir paket olduğunu ve ülkenin en iyi oyun kurucularından biri olduğunu düşünüyorum.”

Rose Bowl yaklaşırken Kelly, geçtiğimiz yıl Buckeyes'teki rolüyle kişisel gelişimini yansıttı ve bir Bruin olarak deneyimlerini hâlâ yanında taşıdığını iddia ediyor.

Kelly, “Bence her zaman çevrenizin bir ürünüsünüz, dolayısıyla bu grubun etrafında olabilmek için oyuncuların ve tabii ki buradaki koç ekibinin herkesi daha iyi hale getirmesi gerekiyor” dedi. “Dolayısıyla bu grupla biraz zaman geçirme şansına sahip olmamın gerçekten özel bir zaman olduğunu düşünüyorum.

“UCLA'dayken harika zaman geçirdim, orada da harika bir kadrom ve inanılmaz bir oyuncu grubum vardı. yani sanırım [I’m] Son yedi yıldır buralarda olma şansına sahip olduğum için herkes adına gerçekten çok şanslıyım.”