Ben Howland neden UCLA'dan ayrıldıktan sonra minnettar kalıyor?

doyoutravel

New member
Ben Howland bunu böyle planladı. Tabii ki yaptı.

Bu, haber konferanslarında oda sıcaklığı hakkında homurdanacak ve ekibi büyük bir koşunun ortasındayken savunmasını kurabilmesi için bir zaman aşımı arayacaktı.

Bu nedenle, UCLA'nın basketbol koçu 2013'te sona erdiğinde 10 yıllık koşusundan önce Howland'ın rüya emekliliğini planlamış olması şaşırtıcı değil.

2011 yılında, yerli Santa Barbara'da birçok eski arkadaşa ve aileye yakın dört yatak odalı, çiftlik tarzı bir ev satın aldı ve tam yeniden model işinin yıllar alacağını bildi. Howlands, koçun Mississippi Eyaletindeki son sezonundan sonra üç yıl önce taşındı.

Ev şimdi, başka bir eski arkadaşı görmesi için sık gezilerin ayrılış noktası-2006-08 yılları arasında arka arkaya final futlarını yönlendirdiği program. Howland, Tipoff'tan birkaç saat önce ayrılmayı sever ve programını arkadaşlarını ziyaret edebilmesi veya bir doktor randevusuna sığabilmesi için düzenler.

Kısa süre önce, bu ayın başlarında kanserden ölen eski Bruins yıldızı ileri David Greenwood'dan sadece bir gün daha genç olduğunu öğrendi.

“Bu ayık, biliyor musun? Altmış sekiz şimdi genç görünüyor,” dedi Howland, bir zamanlar basketbol evi olarak hizmet veren kampüsteki Luskin Center'ın içindeki bir Toskana tavuk sandviç ısırıkları arasında. “Ama her zaman bir şey var. Kolonunuzun ve prostatınızın üstünde olduğunuzdan emin olmalısınız ve tüm doktor randevularım için UCLA'ya gelmemin nedenlerinden biri.”

Eski koç, UCLA'nın Üroloji Bölümü'nün eski uzun süredir başkanı Jean B. Dekernion ve okulun endoskopi birimini kuran gastroenterolog Bennett Roth da dahil olmak üzere yıllarca bildiği birkaç emekli doktora yakın kalıyor.

Belki de okuldaki kimse mevcut basketbol koçu gibi yüzüne bir gülümseme koyamaz. Mick Cronin ve Howland, birincisi 1990'larda Sonny Vaccaro'nun ABCD kampını yönetmesine yardımcı oldu ve karşılıklı saygıdan kaynaklanan bir arkadaşlık kurmaya devam ediyorlar.

UCLA teknik direktörü Ben Howland, 2011 NCAA turnuvasında Michigan Eyaletine karşı Malcolm Lee'nin bir sepetinden sonra kutluyor.

(Wally Skalij / Haberler)

Antrenörler arasında, zorlu uygulamalarından acımasız savunmalarına, alaycı mizah duyularına, zor ama değerli olan şeylere hayranlıklarına kadar çok fazla benzerlik var.

“Koçluk değişti ve Mick'i hala takdir edebilirim çünkü eski okuldan geliyor ve yaptığı şey ne olduğundan farklı değil [Bob] Huggins ve [Rick] Pitino onlar için çalışırken ve her ikisi de Famers Hall, şimdiye kadarki en büyük antrenörlerden ikisi olan bu adamları izledi ”dedi.

“Ve talep ettiğin için – yani, sanırım oyuncularım her zaman onları sevdiğimi ve onlardan en iyi şekilde yararlanmaya çalıştığını her zaman biliyorlardı, onları en iyileri olmaya itmeye çalışıyorum, ama onları gerçekten sevdiğinizi ve onların en iyisini istediklerini ve en çok onlar için en iyisini istiyorsunuz, sonra buna saygı duyuyorlar ve bence bunu yapıyor.

UCLA uygulamaları ve oyunlarında düzenli olan Howland bazen yalnız gelir ve diğer zamanlarda karısı Kim ve bazı çocukların Meredith ve Adam ve torunları Benjamin, Elijah, Asher ve İbrahim kombinasyonlarını getirir.

“Gerçekten zevk alıyorum,” dedi Howland Pauley Pavilion'daki oyunlara gelmeyi söyledi. “Demek istediğim, ben de hayranıyım. Wisconsin galibiyeti sırasında deli gibi bağırıyordum. Sana söylüyorum, çok pompalandım; bu çok büyük bir galibiyetti, gerçekten, gerçekten heyecanlıydı çünkü oyunun ne kadar önemli olduğunu biliyordun. Michigan eyalet galibiyeti ile aynı şey, bu inanılmaz bir galibiyetti.”

Emeklilik yılı boyunca Howland, fahri kaptan olarak mahkemeye adım attığında bir zaman aşımı sırasında ayakta alkışladı. Oyunlar sırasında onu tanıyan hayranlar onu takdirle duşlar, ona harika bir iş çıkardığını veya onu gerçekten sevdiklerini veya John Wooden'in 27 yıllık saltanatının 1975'te sona ermesinden bu yana herhangi bir Bruins koçu tarafından en uzun olan UCLA'da on yıl süren koşusunu değerli kıldıklarını söyledi.

Efsanevi basketbol koçu John Wooden, bir basın toplantısında UCLA basketbol koçu Ben Howland ile.

Efsanevi basketbol koçu John Wooden, Aralık 2006'da Honda Center'daki bir basın toplantısında o zamanki UCLA teknik direktörü Ben Howland'ın yanında oturuyor.

(Christine Cotter / Haberler)

Howland, okulun son dört takımını, ulusal şampiyonaları tanıyanlarla birlikte Pauley Pavilion içindeki bir afişle onurlandırması gerektiğine inananlarla anlaştığını söyledi.

“Demek istediğim, bu gün ve yaşta, 1 numara, Final Four'a ulaşmak inanılmaz derecede zor,” dedi Howland, “ve bunu tanımadığımız yere kibirli olamayız.”

Belki Howland ile herhangi bir sohbette en çok bahsedilen oyun, 2006 NCAA Turnuvası'nın Sweet 16'sında Gonzaga'ya karşı 17 puandan geri dönüş. Son saniyelerde, ekibi sadece bir tanesi ile takip ederken, Howland, UCLA tezgahının önünde, oyuncularının başvurmasını istediği savunmayı taklit ederek kollarını çılgınca sallayarak görülebilir.

Cedric Bozeman ve Jordan Farmar, Bozeman topu gevşetmeden önce JP Batista'yı geri sahada hapsederek uydular. Farmar topu tuttu ve takım arkadaşı Luc Richard Mbah bir moute için bir lob attı, bu da UCLA'yı 9.2 saniye kaldı. Daha da dikkat çekici bir ekranda, Mbah a Moute, bir atlama topunu zorlamak için orta sahadaki topu ele aldı ve Bruins'e nihai 73-71 zafere giderken bulundurdu.

“Bu inanılmaz – bunu hiç görmedim,” dedi Howland Mbah a Moute'nin kahramanca savunması. “Bununla ilgili en iyi şey, asla durmadığınız fikriydi, saat 0: 00'a kadar tüm zamanla savaşmaya devam ediyorsunuz.”

Saat, Bruins'in Pac-12'nin normal sezon şampiyonluğunu kazandığı ancak NCAA turnuvasının ilk turunda kaybettiği bir sezonun ardından Howland'ın UCLA'daki zamanında sona erdi. UCLA'ya olan hayranlığı 1964'te Wooden'in ilk ulusal şampiyonasını izlemeye geri dönen koç, minnettarlığını iletmek için bir veda haber konferansı düzenledi.

“Burada olmak gerçek bir nimetti,” dedi Howland, “ve yüksek yolu almak, doğru şekilde yapmak istedim.”

Bu noktaya kadar, Howland'ın yollarını değiştirdiği, Mbah A Moute ve Lorenzo Mata-Real gibi daha üretken golcüler lehine erken başarısını körükleyen bir tür öğütücüler ortaya çıktı. Howland katılmadı, yedek Steve Alford'u beş nihai NBA oyuncusu – Zach Lavine, Norman Powell, Kyle Anderson, Travis Wear ve Jordan Adams – ile bıraktı.

UCLA teknik direktörü Ben Howland, Aralık 2010'da Washington'a karşı bir zaman aşımı sırasında oyuncularıyla konuşmaya hazırlanıyor.

UCLA teknik direktörü Ben Howland, Aralık 2010'da Washington'a karşı bir zaman aşımı sırasında oyuncularıyla konuşmaya hazırlanıyor.

(Katie Falkenberg / Haberler için)

Big Ten okulu tarafından bir iş teklif edildikten sonra-hangisini söylemeyecek-UCLA'daki ikinci-yıl boyunca Howland açgözlü bir koç olarak kaldı. 2015 yılında Mississippi Eyaletine gitmeyi kabul etti, tanıtım haber konferansında bir çıtırlık çaldı ve ilginç futbol antrenörü Mike Leach'i tanıdı. (“Mikrofonu sevdi, kamerada olmayı çok sevdi, çok komik,” dedi Howland geç Leach'tan.)

Yine de kırsal Starkville, Miss.

Howland, “Çocuklar 'Her zaman bir Mississippi Devlet Bulldog olmak istedim' diyerek büyümiyorlar.

Bulldogs, Howland'ın yedi mevsiminde bir NCAA turnuvasına gitti, ilk turda kaybetti, ancak Güneydoğu Konferansı turnuvasında çifte güle güle kazandıktan sonra sona eren Covid-19 kekli 2019-20 sezonunda baloncuktaydılar. Okul onu Mart 2022'de reddetti.

Zamanlama, Howland'ın eve gelmesine ve ölmeden önce annesiyle iki yıl geçirmesine izin verdiği için tesadüfi oldu. Diğer aile yakınlarda kalır. Howland'ın oğlu Adam, Santa Barbara ve kızı Meredith merkezli bir bölge avukat yardımcısıdır, Valencia'da yaşayan bir hemşire. Bir torunun Ekim ayında gelmesi bekleniyor.

Howland, uygulamalardan ve oyunlardan bahsetmeden oyuncuları ve asistanları ile olan ilişkileri özlediğini söyledi. Ama eski arkadaşlar bol. Son zamanlarda Mata-Real ile bir Dodgers oyununa gitti ve UCLA'daki zamanına birkaç bağlantı kampüste. Doug Erickson, Basketbol Yönetimi Direktörü, Yardımcı Atletik Direktör Chris Carlson, Kıdemli Yardımcı Atletik Direktör Kenny Donaldson ve Atletik İletişim Direktörü Alex Timiraos.

Howland, “Kenny'yi akademik koordinatörümüz olarak işe aldım,” dedi. “Şimdi o [athletic director] Martin Jarmond'un sağ elini Chris ile birlikte. ”

Mevcut UCLA oyuncuları da parlayan övgüsü göz önüne alındığında Howland olabilir. Alımlarını düşünün:

Transfer Noktası Muhafızları Donovan Dent: “Çocuk, gelecek sezon nokta bekçisi olarak gelmesini sağlamak, bu çok kritik bir unsur.”

New Mexico gardiyanı Donovan Dent ikinci yarıda Marquette'e karşı kutluyor.

Donovan Dent, Coach Mick Cronin'in 2025-26 sezonu için UCLA kadrosundaki yeni oyuncular arasında.

(David Richard / Associated Press)

Transfer'de Big Man Xavier Booker: “Onu burada oyunumuzda izledim [against Michigan State]; Ben gibiydim, o adam kim? Hareket etme şeklini beğendim, atletizmini beğendim. Sadece dakikalara ihtiyacı var. Bence Mick ekibine yardım etmek için ondan çok şey alacak. ”

İleriye döndüğünde Eric Dailey Jr.: “Büyük oyunlarda büyük oyunları vardı. Bunu sürekli getirmeli, ama o sadece bir genç.”

Howland, Cronin yönetimindeki iki yıllık gelişimden sonra büyük bir sezonun zirvesinde Michigan'a transfer olduğunu “kalbi kırıldı”.

“Onu getirmek için harika bir iş çıkarmışlardı,” dedi Howland, “ve sonunda bu yıl yapabileceği bir yıl gerçekten olacaktı. cehennem Gelecek sezon burada gelmediği için kalbi kırıldı. ”

Öngörülebilir gelecek için büyük oyunlarda orada olmak için güvenilebilen bir adam, bir nesil UCLA hayranına tanıdık gelen bir yüz, çılgınca alkışlıyor, kalbi dolu, sonuna kadar bir Bruin.