Aday Mara neden Michigan için UCLA'dan ayrıldığını anlatıyor

doyoutravel

New member
Aday Mara, sezonun son aylarında topa her dokunduğunda Pauley Pavilion'u doldurdu.

7 metrelik 3 merkezi, olağanüstü geçiş becerilerini gösterecek ve topu arka kapı yerleşimi için bir takım arkadaşına fırlatır mı? Dunk için savunucusunun etrafında döner mi? Engellenemez bir gökyüzü kancasından kurtulmak için efsanevi boyutunu kullanır mıydı?

UCLA ikinci sınıfının, Ocak ayının sonlarında rotasyonun düzenli bir parçası olduktan sonra yaptığı neredeyse her şey, sağır edici tezahüratlarıyla eşit derecede memnun olan hayranları büyüledi.

Bu destek, Mara'nın Michigan'a giderken sessizce gitmek istememesinin nedenleri arasındaydı. Kampüsten ayrılmadan önce son eylemlerinden biri için Mara, transferinin arkasındaki mantığı tartışmak ve bir Bruin olarak kalması için bir gereklilik olarak çirkin talepler yaptığını belirten bir rapor hakkında rekor kırmak için Times'a ulaştı.

Sevdiği bir yerden ayrılması söz konusu olduğunda Mara'nın yüzünü asla terk etmeyen gülümseme kayboldu.

“UCLA'dan ayrılmak zor bir karardı,” dedi Mara Cuma gecesi Facetime aracılığıyla, “çünkü her oyunu gördün – çok mutluydum, çok mutlu oldum çünkü tüm kalabalığın bana çok yardım ettiğini gördüm. Los Angeles, gerçekten, gerçekten iyi bir yer, Westwood gibi bir şey, bu yüzden iki yıldan daha fazla zaman geçirdiğim için, iki yıldan daha fazla zaman geçirdiğim için, iki yıl daha fazla zaman geçirdiğim için, çünkü bildiğim için, iki yıldan daha fazla bilgi verdiğim gibi,” gibi bir karar gibi.

UCLA'dan Aday Mara, ayrıldı ve Lazar Stefanovic takım arkadaşı Dylan Andrews'un üstünde birbirleri.

(Wally Skalij / Haberler)

Öyleyse neden gidiyor?

Mara, neredeyse iki yıl önce kampüste ilk ayağa kalktığında, son birkaç aydaki etkisi sezon ortalamalarını aşsa bile, maç başına 13.1 dakikada 6.4 puan, 4.0 ribaunt ve 1.6 blok olduğunu söyledi. Sadece bir oyuna başladı – Tyler Bilodeau'nun bir yaralanması olarak.

Antrenör Mick Cronin sezon boyunca Mara'nın kullanımının eşleşmeler, şartlandırma ve birkaç hastalık ile sınırlı olduğunu açıkladı. Mara, oyunlardan çıkmasını istediğini kabul etti, çünkü kısa ataklarda tam enerji harcadı.

“Çok oynamayacağımı biliyordum,” dedi Mara, “Bu yüzden% 100 gibiydim – bu yüzden yoruldum çünkü altı dakika olacağını biliyordum [of playing time] Ve eğer iyi oynarsam 15 yaşında olacaktı, bu yüzden% 100 gibi gidiyordum ve bazen, evet, 'Yorgunum, biraz dinlenmeye ihtiyacım var' dedim. Ama bence çok denerseniz ve çok oynarsanız yaygın bir şey. ”

Ocak ayı sonlarında Wisconsin'e karşı 22 puanlık bir performanstan sonra Mara, rotasyonun daha büyük bir parçası haline geldi, ortalamaları son 16 maçta 17.1 dakikada 8.6 puan, 4.9 ribaunt ve 2.3 bloka yükseldi. Yine de, Mara'yı Westwood'da üçüncü bir sezon için geri dönmesi gerektiğine ikna etmek yeterli değildi.

UCLA'ya gelen İspanyol profesyonel ekibinden dağınık bir bölünme gerektiren Mara, “Buraya geldiğimde başaramadığım beklentilerim vardı” dedi. “Ayrıca, iyi oynadığımı, iyi pratik yaptığımı, çok pratik yaptığımı, bilirsiniz, ekstra iş koyduğumu ve Wisconsin'e kadar oynayabildiğimi gösterme fırsatım olmadı, biliyor musun? Ve bir kez [Cronin] Bana fırsat verdi, gördüm – çok değil, ama ne yapabileceğimi gördüm, bu yüzden bunlar iki neden. ”

Bruins, NCAA turnuvasının ikinci turunda Tennessee'ye kaybettikten sonra Mara, geleceğini ebeveynleriyle görüşmek için İspanya'ya döndü. Destek ve rehberlik sunmasına rağmen Mara, ayrılma kararının yalnız olduğunu söyledi.

“Değişmem gerektiğini hissediyorum,” dedi Mara, “Ama istemedim.”

Mara, geçen ayın sonunda kampüse döndükten sonra Cronin'e niyetlerini bilgilendirdiğini ve koçluk personelinin bir yerine geçmesi gerektiğini bildiğini söyledi. Sonra transfer portalına girdi ve Michigan ile tartışmaya başladı.

Mara'nın yapmadığını söylediği bir şey, daha fazla para talep etmek veya UCLA'da kalması için karşılanması gereken bir dizi talep ortaya koymaktı. Çevrimiçi Bruin Report tarafından detaylandırılan iddia edilen talepler arasında, Mara yaz için İspanya'da kaldı ve istediği zaman kendi ülkesine geri döndü, kendi uygulama programını dikte etme ve istediği zaman oyunlardan çekme yeteneğinden bahsetmiyorum.

“Bunun çılgınca olduğunu hissediyorum,” dedi Mara iddia edilen taleplerden. “20 yaşında bir oyuncu için bir koçtan istediği zaman pratik yapmamasını veya oynamamasını isteyen bir oyuncu için, bunun çılgın bir şey olduğunu hissediyorum. Eğer birisi bunu bilmiyorum, ama asla söylemem. Bu asla doğru değil.… Eğer 19, 20 veya 21 olan biri basketbolu sevmiyorsa, basketbolu sevmiyorum, bu yüzden benim için çılgınca.

Mara, Cronin'e, takımın sezon dışı bir ayak yaralanmasından şekillenmesine yardımcı olan atletik performans direktörü Dave Andrews ile çalışmaya devam edip edemeyeceğini sorduğunu söyledi.

“Dave benimle inanılmaz bir iş çıkardı,” dedi Mara. “Harcadığı zaman, yaptığımız iş, bu yıl bana gerçekten yardımcı olan iş, bu yüzden bunu biliyordum – çünkü okulu bitirene kadar iki ay boyunca burada kalacağımı düşündüm, bu yüzden ona sordum çünkü onunla iki ayın benim için büyük bir fark yaratacağını biliyordum, bu yüzden ona sorduğum, Dave ile çalışmamı söyledi. [Cronin] Bana bunu söyledim [Andrews] Burada kalan adamlarla çalışıyordum, bu yüzden iyiydim. ”

UCLA merkezi Aday Mara, güç antrenörü Dave Andrews'un önünde çalışıyor.

UCLA merkezi Aday Mara, güç antrenörü Dave Andrews'un önünde çalışıyor.

(Jan Kim Lim / UCLA Atletizm)

Mara kısa süre sonra derslerden çekildi ve öğrenci vizesinin süresi dolmadan sadece 15 gün önce verdi. Pazar günü İspanya'ya uçması ve yaz antrenmanları için Michigan'a rapor vermeden önce kendi ülkesinde yaklaşık bir ay geçirmesi planlanıyor.

Mara neden Michigan adamı olmaya karar verdi? Antrenör Dusty May'ın Ocak ayında Pauley Pavilion'da Wolverines'in 94-75 rotası sırasında Bruins'e zorbalık yapan 7 metrelik Vladislav Goldin ve Danny Wolf'u kullanma şeklinden etkilendiğini söyledi. Mara, büyük adamlarını geçişte kullanmayı seven Mayıs ayında Michigan'ın hızlı temposu tarafından da çekildiğini söyledi. Goldin ve Wolf'un yola çıkmasıyla Mara, önümüzdeki sezon Illinois transferi Morez Johnson Jr.

“Michigan'a gitmek için çok heyecanlıyım,” dedi Mara, “herkese iyi bir seviyede oynayabileceğimi, daha iyi olmaya devam edebileceğimi ve UCLA'ya karşı oynamak için çok heyecanlı bir Big Ten takımı olduğunu göstermeye çalışmak.”

Mara, sezondan sonra transfer portalına giren altı UCLA oyuncusundan biriydi ve Center William Kyle III, ileri Devin Williams ve gardiyanlar Dylan Andrews, Sebastian Mack ve Dominick Harris'e katıldı. Bruins, puan koruyucusu Donovan Dent, Wing Jamar Brown ve Merkezleri Xavier Booker ve Steven Jamerson II'ye dört transfer ekledi.

“Transfer portalı şimdi dünyamızın bir parçası,” dedi kadrosu, Redshirt sezonundan bekçi Eric Freeny ve ileri Brandon Williams'ın geri dönüşünden de yararlanacak olan Cronin. “Kabul ediyor ve anlıyoruz. Tüm erkeklere iyi ve büyümeye devam eden genç erkekler olarak devam ediyoruz.”

Her şey yolunda giderse, Mara 2028 Yaz Olimpiyatları için Los Angeles'a muzaffer bir dönüşün bir parçası olarak İspanya'yı temsil edebilir. Gelecek sezon, muhtemelen Ann Arbor'da eski takım arkadaşlarını tekrar görecek.

“Onları gerçekten özleyeceğim,” dedi Mara, gülümsemesi geri döndü. “Onlar iyi insanlar, iyi oyuncular. Sanırım Michigan'da tekrar birbirimizi göreceğiz.”