ABD'li jimnastikçi Jordan Chiles, Paris Olimpiyatları'ndan sonra UCLA'ya geri dönüyor

doyoutravel

New member
Bu yaz Jordan Chiles için çok şey değişti.

Jimnastikçi ilk Olimpiyat altın madalyasını kazanarak ABD'nin kazanmasına yardımcı oldu. Geçen hafta Paris Oyunları'ndaki takım müsabakası.

Ayrıca ilk bireysel Olimpiyat madalyasını da alarak Pazartesi günü yer müsabakasında bronz madalyayı evine götürdü.

Ancak Chiles Perşembe günü kendisinin hâlâ bir Bruin olduğunu doğruladı.

İki kez NCAA ulusal şampiyonu, duyuruyu NBC'nin “Today” programı sunucusu Hoda Kotb ile videoda yaptı.

Chiles, “Hepiniz bunu bekliyordunuz; üniversitemin kalan iki yılı boyunca Bruins'i temsil etmek üzere UCLA'ya geri dönüyorum” dedi. “Demek beni Pauley'de göreceksiniz [Pavilion] bu sezon.”

“UCLA çok şanslı!” diye bağırdı Kotb.

Chiles, 2021 Tokyo Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan ABD jimnastik takımının bir üyesiydi ve ayrıca 2022 Dünya Şampiyonası'nda atlamada ve zeminde takım altın ve bireysel gümüş madalya kazandı. 2023'te Bruins'teki ikinci sezonunda, engebeli barlarda ve zeminde ulusal şampiyonluğu kazandı ve genel yarışmada ikinci oldu.

Chiles, bu hafta başında kendisi ve sahada gümüş madalya kazanan takım arkadaşı Simone Biles'in podyumda altın madalya sahibi Brezilyalı Rebeca Andrade'nin önünde eğilmesiyle viral bir anın yaratılmasına yardımcı oldu.

Geçen yıl Olimpiyatlara hazırlanmak için UCLA'ya kaydını erteleyen Chiles, şimdi Westwood'a geri dönüyor.

“UCLA, işte geliyorum – sonunda!” Perşembe günkü videoda söyledi.

Chiles'ın ABD'li takım arkadaşı Jade Carey de Çarşamba günü benzer bir duyuru yaparak Oregon Eyaletindeki taraftarlara gelecek sezon Beavers adına tekrar yarışacağını söyledi.

Carey, 2024'teki iki gümüş ve bir bronz madalya dahil olmak üzere NCAA ulusal şampiyonasında beş kez madalya kazandı. Tokyo Oyunları'nda sahada Olimpiyat altın madalyası aldıktan sonra Carey, Paris'te takımının altın madalyasıyla birlikte kasada bronz madalya kazandı.