2023 NBA Draftının hırsızı Jaime Jaquez Jr. kızışıyor

doyoutravel

New member
Jaime Jaquez Jr., NBA'e dönüşünden yaklaşık bir saat önce, Miami Heat'in rakibinin oynamayı sevdiği oyunları gösteren büyük ekran televizyonun yanındaki dolabında oturuyordu.

Clippers'ın eğilimlerinin Jimmy Butler'a hiçbir faydası olmaz. Ayağının ağrısı nedeniyle oynayamayan, altı kez all-star seçilen oyuncu Pazartesi akşamı Crypto.com Arena'da farklı bir mücadeleye hazırdı.



Hornets guardı Ish Smith (sağda), 14 Kasım'daki maçta Heat guardı Jaime Jaquez Jr.'a baskı yapıyor.

(Chris Carlson / Associated Press)



Soyunma odasının ortasında bir ayakkabı çantasının üzerinde oturup bufalo kanatlarını yerken Butler, UCLA'da hangi takım arkadaşının (Jaquez'in mi yoksa Kevin Love'ın mı) daha iyi bir oyuncu olduğunu sordu.

Her biri yılın Pac-12 oyuncusuydu. Her biri Bruins'i Final Four'a taşıdı. Her biri ilk turda seçildi.

En büyük fark?

Aşk sadece bir yıl kaldı, Jaquez ise dört yıl oyalandı.

Love, Jaquez'in dolabına gidip elini tokatlarken, “Dört yıl boyunca bana izletti” dedi.

Jaquez nezaketini koruyarak Butler'ın sorusuna cevap vermediğini söyledi ve bu da çaylak forvet için olası bir ilki işaret ediyor. NBA'deki ilk üç ayında geri adım attığı tek zaman bu olabilir.

Draft piyangosu dışından seçilen biri için hızlı bir başlangıcın parçası olarak Jaquez, hızlı bir hücumu tetiklemek için Lakers yıldızı LeBron James'in elinden topu kaptı, Toronto'lu Scottie Barnes'ın üzerine müthiş bir smaç attı ve harika bir tatil havası yarattı. Noel'de Philadelphia'ya karşı 31 sayı, 10 ribaundluk patlama.

Jaquez, Pazartesi günü erken saatlerde Heat'in atışları için kampüse dönüşün bir parçası olarak UCLA'daki erkekler spor salonunda otururken Haberler'a “Yaşadığım bu rüyanın tadını çıkarıyorum” dedi.


Heat guard Jaime Jaquez Jr., 28 Aralık'ta Warriors'ın forveti Andrew Wiggins'e şut attı.


Miami Heat guardı Jaime Jaquez Jr. (11), 28 Aralık'ta San Francisco'da Golden State Warriors forveti Andrew Wiggins'e (22) şut attı.

(Loren Elliott / Associated Press)



Yarı zamanlı bir başlangıç oyuncusu ve Miami'nin dördüncü çeyrek kadrosunun önemli bir parçası haline gelen Jaquez, Heat'in kendisini 18. sıradan seçmesinin ardından draftın çalınan oyuncusu olarak ortaya çıktı. Tıpkı Bruins'te yaptığı gibi Jaquez, yirmi yılı aşkın bir süre önce Dwyane Wade'den bu yana Heat'teki bir çaylağın yapmadığı şeyleri yaparak yeni takımını da hemen büyüledi.

Bu arada Miami'de art deco mimarisi kadar popüler oldu. Efsanevi eski Lakers koçu ve Heat'in şu anki başkanı Pat Riley, erkekler spor salonundan geçerken Jaquez'e yumruk attı. Yardımcı antrenör Caron Butler, çaylağa taktığı “13'üncü Cuma” lakabıyla ilgili olarak Jaquez ile güldüğünü paylaştı.

Jaquez, “Bu senin bir katil olduğun anlamına geliyor” diye açıkladı.

Memleketin kahramanı, Clippers'a karşı oynanacak maç öncesinde tanıtıldığında kalabalıktan yüksek sesle uğultu aldı; sadece Crypto.com Arena'da üç süit dolduran aile ve arkadaşlardan değil. Jaquez'in 24 numaralı UCLA formaları seyirciyi coşturdu. Heat bench'inin ucunda Bruins şapkası, sweatshirt'ü ve ayakkabısı giymiş bir taraftar oturuyordu.


Miami guardı Jaime Jaquez Jr.'ın arkadaşları ve aile üyeleri Crypto.com Arena'nın önünde toplanıyor.


Miami guardı Jaime Jaquez Jr.'ın arkadaşları ve aile üyeleri, Heat'in Pazartesi günü Clippers'a karşı oynayacağı maçta ona tezahürat yapmak için Crypto.com Arena'nın önünde toplanıyor.

(Jáquez ailesinin izniyle)



Jaquez, Çarşamba günü Lakers'la karşılaşmak için geri döndüğünde muhtemelen benzer bir hayranlıkla karşılaşacak ve bu, yedi maçta toplam 63 dakika oynayan 17 numaralı Jalen Hood-Schifino lehine baypas ettikleri oyuncuyu hatırlatacak. .

Lakers'a ya da onu görmezden gelen diğer takımlara kızmayan Jaquez, tam olarak olmak istediği yerde olduğunu söyledi.

UCLA'ya gelmeden önce Camarillo Lisesi'nde rol alan Jaquez, Haberler'a şunları söyledi: “Dışarı çıkmaya hazırdım; hayatım boyunca Los Angeles'ta kalmak istemedim.” “Dışarı çıkıp dünyanın yeni bir bölümünü deneyimlemek istedim. Demek istediğim, Miami Amerika'nın bir parçası ama oradayken öyle hissettirmiyor ve yeni bir şey deneyimlemek, yeni bir şehirde tek başıma yaşamak gerçekten harika.

Miami'nin canlı yemek ortamı, yeni sakini Japon et lokantası Gekko'yu, benzersiz samimi Casa Tua'yı ve Jaquez'in en sevdiği uğrak yerleri listesinin başında yer alan Fransız restoranı La Sandwicherie'yi anında büyüledi. Elbette hiçbir şey, Jaquez'in büyük tatil gösterisinin ardından Riley'nin evinde takım arkadaşları ve çalışanlarla birlikte Noel usulü biftek, yeşil fasulye ve patates püresi sunumunun yerini tutamaz.

Jaquez şunları söyledi: “Herkesin basketbolun ötesinde başka bir yanını görebilmek harikaydı dostum, ve bence Miami Heat'i diğer birçok organizasyondan ayıran şey, saha dışındaki sahip olduğumuz dostluktur. ”


Isı koruma görevlisi Jaime Jaquez Jr. (solda), Noel için Jaquez'in formasını alan Mick Cronin'in üvey oğlu Carson'un yanında duruyor.


Miami guardı Jaime Jaquez Jr. (solda), Noel için Jaquez'in Heat formasını alan Mick Cronin'in üvey oğlu Carson'un yanında duruyor. Jaquez, Carson adına formayı imzaladı.

(Jaime Jaquez Jr.'ın izniyle)



Jaquez'in UCLA'da bir rol oyuncusundan Bruins'in vazgeçilmez oyuncusuna dönüşürken geliştirdiği kararlılık, Heat'in ona imrenmesinin sebepleri arasındaydı. Bu, yöneticilere kazanmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli olduklarını gösteren önceki draft seçimleri Bam Adebayo ve Tyler Herro'yu hatırlattı.

Kariyerinin sonunda Jaquez, 1.802 sayıyla Bruins'in tüm zamanların en skorer sekizinci oyuncusu olurken, takımının 2021 Final Four'una ek olarak iki Sweet 16'ya ulaşmasına yardımcı oldu. Bu onu günümüzün üniversite maçında nadir görülen bir oyuncu haline getirdi.

Miami antrenörü Erik Spoelstra, “Şu anda küçük çocuklar için talihsiz olan şey şu ki, kulaklarında çok fazla insan var ve bu bir mikrodalga toplumu; 1 seçenek, temelde transfer ediyorsunuz… veya beyan ediyorsunuz [for the draft] ve büyümek, biraz cesaret geliştirmek, bir rolü benimsemek, o rolde kazanmanın ne gerektiğini anlamak ve daha fazla fırsat kazanmak için bu fırsatları gerçekten elde edemiyorsunuz ve bu bizim için önemliydi.

“Zamana kadar [Jaquez] son sınıf öğrencisiydi, 1 numaralı seçenek olarak kazanmayı gerçekten etkiliyordu ama bir rol oyuncusu olarak kazanmayı da etkiliyordu.”

Bir Bruin olarak gelişmesini sağlayan ayrıntılarda ustalaşması (top kaybından kaçınmak, ribaundlara öncelik vermek ve serbest atış çizgisine ulaşmak) bir sonraki seviyede anında başarıya dönüştü. NBA.com'dan Steve Aschburner, Jaquez'i çaylak sıralamasında Oklahoma City'den Chet Holmgren ve San Antonio'dan Victor Wembanyama'nın ardından üçüncü sırada sıralıyor.

Jaquez, “Oyun tarzımın NBA'e her zaman daha uygun olduğunu hissettim, bu yüzden şaşırdığımı söyleyemem. Eğer bir fırsatım olsaydı, bundan en iyi şekilde yararlanacağımı biliyordum ve ben de bu noktadayım. Bir kez içeri girdikten sonra [NBA] oyun oynarken bir bakıma bunun basketbol olduğunu yeniden fark ediyorsunuz. Karşısında oynadığınız gerçekten iyi adamlar var ve benim de burada olmamın bir nedeni olduğunu anlamalısınız, bu yüzden ait olduğum yer burası ve sanırım oraya çıkıp oynamam için bana güven veren de bu. benim oyunum.”

Jaquez, Crypto.com Arena'daki ilk maçında, Butler, Haywood Highsmith, Caleb Martin ve Josh Richardson'ın eksik olduğu Heat'in kadrosunda ciddi bir eksiklik varken, Clippers'a karşı tanıdık acımasızlığının bir kısmını açığa çıkardı.


Heat guard Jaime Jaquez Jr. (sağda), Clippers guardı Terance Mann'ın yanından geçiyor.


Isı guardı Jaime Jaquez Jr. (11), Pazartesi günü Crypto.com Arena'da Clippers guardı Terance Mann'ın (14) yanından geçiyor.

(Alex Gallardo / Associated Press)



İlk çeyreğin sonlarına doğru Jaquez top çalmayı başardı ve neredeyse yarı sahanın gerisinden bir şut atıyordu. Daha sonra, bir çıkış Love ihbarına yol açtı. Daha sonra, topun kontrolünü kaybettiği için turnikeyi kaçıran Jaquez, geri sahada Clippers'ın Kawhi Leonard'ından topu geri aldı ve smaç yapmak için oyuna girdi.

Defansif olarak, Heat'in pek çok kanat oyuncusunu kaçırması nedeniyle çoğunlukla bir mücadele yaşandı. Jaquez, Leonard, Paul George ve James Harden'dan oluşan tüm yıldızlardan oluşan bir geçit törenini sırayla korudu ve Clippers, Heat'i izolasyon oyunlarıyla kabartırken ve yaklaşık %60 şut atarken kolay basketler sağlayan sürüşler nedeniyle bu mücadeleleri sıklıkla kaybediyordu.

Jaquez, takımının rekorunu kırdığı 38 dakikada maçı 15 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma ve 2 asistle bitirdikten sonra, Mexican Heritage Night'ta soruları İngilizce ve İspanyolca (bazen her ikisi de) olarak yanıtladı. Ailenin baba tarafı Meksika kökenli olsa da Jaquez, Duolingo öğrenme uygulaması aracılığıyla hâlâ İspanyolca üzerinde çalıştığını söyledi.

Jaquez, resepsiyon hakkında soru sorulduğunda İngilizce olarak, “Kalabalığın içindeki insanların sevgisini kesinlikle hissettim ve duydum, bu yüzden bunca yıl boyunca beni destekleyen herkese haykırmak istiyorum. Bizim için bir iç saha maçı değildi ama benim için bir iç saha maçı gibi geldi.”

Bu destek soyunma odasına da yansıdı ve burada Love, takım arkadaşının olgunluğu ve NBA'de üretime hazır olması konusunda fışkırdı. Doğu Konferansı'nda Kasım ayının çaylağı olan Jaquez, bu sezon maç başına 29,7 dakikada 13,7 sayı, 3,9 ribaund ve 2,6 asist ortalamaları yakaladı.

Love, 2003'te Wade'den bu yana arka arkaya 13 maçta çift haneli sayılara ulaşan ilk Heat çaylağı olan Jaquez için “Kesinlikle çok yetişkin bir oyunu var, isterseniz hemen devreye girebilirsiniz” dedi. İyi eğitildiğini söyleyebiliriz. Hızlanmıyor, oyununda gerçekten iyi bir tempo var ve bence ligde birinci, ikinci ve üçüncü kez oynadıkça avantajı daha da artacak.”

Onun zamanına da giderek daha fazla talep olduğu görülüyor. Yeni Yıl Gecesini UCLA kadın basketbol takımının namağlup ikinci sınıf forveti olan kız kardeşi Gabriela ile geçirdikten sonra Jaime, Salı günü eski Bruins takım arkadaşlarından bazılarıyla öğle yemeği yedi. Ayrıca UCLA antrenörü Mick Cronin'in üvey oğlu Carson'a Noel için verdiği, Jaquez'in adı ve numarasının yer aldığı Heat formasını da imzaladı.


Jaime Jaquez Jr. ve Kevin Love, Heat'in 16 Kasım'da Nets'e karşı oynadığı maçta el çırpıyor.


Jaime Jaquez Jr. (solda) ve Kevin Love, Heat'in 16 Kasım'da Miami Kaseya Center'da Nets'e karşı oynadığı maçta el çırpıyor.

(Megan Briggs / Getty Images)



NBA kariyerinin alacakaranlık dönemine giren 35 yaşındaki Love, son dört yılda üniversite düzeyinde herkesten daha çok izlediği oyuncunun yanında olmaktan mutlu.

Bruin'den kim daha iyiydi? Artık birlikte olmalarının bir önemi var mı?

Love, “Onun hayranıyım, artık dolabım onun hemen yanında olacak ve bir nevi akıl hocası, ama kesinlikle onun için harika bir veteriner olacağım” dedi Love, “bu yüzden onu izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum” büyümek.”